Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έγινε θεσμός ο Κορίσσιος δρόμος

Αγώνας δρόμου
23 Αυγούστου 2018 / 16:00
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Να σωθεί ο Ίσσος που κάθε Κερκυραίος ξέρει τι σημαίνει, εκτός τρων άλλων εκδηλώσεων που γίνονται, καθιερώθηκε και ένας αγώνας δρόμου.

Σε αυτόν πραγματικά παίρνουν μέρος εκατοντάδες άνθρωποι (είτε αθλητές είτε όχι), κυρίως για να στηρίξουν την προσπάθεια, τρέχοντας ή περπατώντας στην άμμο και δείχνοντας έμπρακτα ότι η σωτηρία του Ίσσου είναι υπόθεση όλων.
Φέτος θα γίνει ο  6oς αγώνας δρόμου Κορισσός στην άμμο του Ίσσου και ορίστηκε για το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου με ώρα εκκίνησης στις 17:00. Θα υπάρξουν δυο διαδρομές, μια που οι αθλητές και ο απλός κόσμος θα τρέξουν ή θα διανύσουν 7 χιλιόμετρα στην άμμο και μια που θα είναι μόλις 1200 μέτρα για μαθητές των Δημοτικών Σχολείων.
Όπως ενημέρωσε η οργανωτική επιτροπή οι δηλώσεις συμμετοχής μπορεί να γίνουν μία ώρα πριν την εκκίνηση.  Κεντρικό σύνθημα φέτος: «Τρέχουμε και περπατάμε στη χρυσή άμμο για το σήμερα και αύριο του Ίσσου».
Επίσης θα γίνουν και αγώνες Beach Handball για αγόρια και κορίτσια 6-16 ετών και εκεί αναμένεται δεκάδες παιδιά να δώσουν το παρόν από τις δυο ομάδες του νησιού, τον Φαίακα και τον Κερκυραϊκό.
Θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο αγώνας αυτός γίνεται με τη στήριξη του συλλόγου των Ελλήνων Ολυμπιονικών και θα δοθούν έπαθλα και σε όλους τους διαγωνιζόμενους αναμνηστικά συμμετοχής. 

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια