Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προβολές θερινού σινεμά στο Άλσος Γαρίτσας

ΚΝΕ
22 Αυγούστου 2018 / 13:28
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τις Πέμπτες του Αυγούστου η ΚΝΕ διοργανώνει βραδιές θερινού σινεμά στο Άλσος της Γαρίτσας. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, η ΚΝΕ απευθύνεται πρώτα απ’ όλα στους νέους, μαθητές, φοιτητές,

εργαζόμενους ή άνεργους αλλά και ολόκληρο το λαό της πόλης! Επιδιώκει να δημιουργήσει μία ανάσα χαράς και πολιτισμού, να δώσει μια ευκαιρία ψυχαγωγίας, σε μία περίοδο που η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου έχει συνέπειες της σε όλες τις πτυχές της ζωής των νέων και του λαού γενικότερα. Είναι η ίδια πολιτική που απαγορεύει ουσιαστικά στις λαϊκές οικογένειες τις καλοκαιρινές διακοπές, που στερεί την πρόσβαση στον πολιτισμό, στην ποιοτική ψυχαγωγία μετατρέποντας την σε πανάκριβο εμπόρευμα.
 
Πρόγραμμα:
 
23/8: Whitegod (2014) ώρα 21:00 
Λίγα λόγια για την ταινία της εβδομάδας: Λευκός Θεός ( WhiteGod) Στις αρχές του 2000 ψηφίστηκε στην Ουγγαρία - και βρίσκεται ακόμη σε ισχύ - νόμος που υποχρεώνει τους κατόχους «ημίαιμων» σε καταβολή έξτρα φορολογίας. Η 13χρονη Λίλι και ο ημίαιμος σκύλος της Χάγκεν είναι αχώριστοι. Όταν η Λίλι μετακομίζει για τρεις μήνες στον πατέρα της, εκείνος αντιλαμβάνεται ότι ως έμμεσος ιδιοκτήτης ημίαιμου, υποχρεούται να πληρώσει φόρο. Αποφασίζει να διώξει το σκυλί, προς απελπισία της Λίλι που δε σταματά να τον αναζητά στη βροχερή πόλη. Στο πρώτο μέρος της ταινίας ακολουθούμε τον αδέσποτο πια Χάγκεν στις κακουχίες και τον αγώνα του για επιβίωση. Στο δεύτερο μέρος, η ταινία παίρνει μια αναπάντεχη στροφή καθώς οι σκύλοι εξεγείρονται.... Με τους: Ζόφια Πσότα, Σάντορ Ζότερ, Λίλι Μονόρι, Λίλι Χόρβαθ, Λάζλο Γκάλφι, Εργουιν Νάγκι Παραγωγή: Ουγγαρία, Γερμανία, Σουηδία (2014) 

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.