Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΝΟΔΕ ΝΔ Κέρκυρας για το διάγγελμα Τσίπρα απ΄ την Ιθάκη

Ιθάκη
22 Αυγούστου 2018 / 08:53

Σχετικά με την ομιλία του Πρωθυπουργού για το «τέλος των Μνημονίων», ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κέρκυρας Γιάννης Κοντός, ανακοίνωσε:

Εμβρόντητοι παρακολουθήσαμε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αναγγέλλει, από την Ιθάκη, την έξοδο της χώρας μας από το μνημόνιο, σε μία άκρως διχαστική ομιλία, σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες είναι χωρισμένοι σε «καλούς» και «κακούς» και σύμφωνα με την οποίαν όλοι έχουν ευθύνες, εκτός από αυτόν και την παράταξή του.
Θυμηθείτε όμως κύριε Τσίπρα ότι η Ελλάδα σήμερα βγήκε από το μνημόνιο του 2015, στο οποίο εσείς μας βάλατε, εξαιτίας των ανόητων επιλογών σας, του δημοψηφίσματος, του κλεισίματος των τραπεζών, της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας και της «κωλοτούμπας» σας, η οποία ακολούθησε.
Θυμηθείτε ότι το μνημόνιο του 2015 θα ήταν αχρείαστο, αν δεν είχαν προηγηθεί οι ανοησίες αυτές και η Χώρα μας θα έβγαινε από το μνημόνιο ήδη στο τέλος του 2014.
Θυμηθείτε ότι με τις ίδιες ανοησίες του 2015 χρεώσατε την Ελλάδα, σύμφωνα με την εκτίμηση Ευρωπαίων Αξιωματούχων, με 200 δις ευρώ, πράγμα που αποτελεί δικό σας έργο και το οποίο πληρώθηκε και πληρώνεται αδρά από τον Ελληνικό λαό.
Θυμηθείτε ότι έχετε υποθηκεύσει την περιουσία του Ελληνικού Κράτους στο Υπερταμείο έως το 2060.
Θυμηθείτε ότι κυβερνάτε σήμερα μία χώρα με μία οικονομία σε τεράστια ύφεση. 
Θυμηθείτε ότι κυβερνάτε μία Χώρα με πολύ μεγάλα κοινωνικά προβλήματα και με μεγάλα ποσοστά ανεργίας.
Θυμηθείτε ότι έχετε συμφωνήσει τεράστια, και σχεδόν ανέφικτα, πρωτογενή πλεονάσματα έως και το 2022.
Θυμηθείτε τέλος ότι έχετε ήδη υπογράψει την περικοπή των συντάξεων ενός εκατομμυρίου Ελλήνων Συνταξιούχων, η οποία και θα πραγματοποιηθεί την 01/01/2019.
Αν κύριε Τσίπρα θυμηθείτε όλα αυτά, θα προσγειωθείτε στην πραγματικότητα και θα καταλάβετε ότι μάλλον μία συγνώμη θα έπρεπε να πείτε σήμερα στον Ελληνικό λαό και επίσης ένα ευχαριστώ για τους κόπους που έχει καταβάλλει όλα αυτά τα χρόνια και όχι να τον διχάζετε.
Η ενότητα και η πολιτική αλλαγή είναι πλέον επιβεβλημένες.
Οι Έλληνες είναι όλοι μαζί και δεν υπάρχουν «καλοί» και «κακοί».
Η Ελλάδα δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο. Απαιτείται άμεσα πολιτική ανατροπή και ο τόπος μας να πάει επιτέλους μπροστά.