Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνελήφθη αμαξάς στη Ζάκυνθο για κακομεταχείριση του αλόγου του

Ζάκυνθος
21 Αυγούστου 2018 / 10:16

Μια τουρίστρια διαπίστωσε πως το άλογο ήταν εμφανώς τραυματισμένο και ζήτησε την συνδρομή κτηνιάτρου

ΖΑΚΥΝΘΟΣ.  Μια πολύ άσχημη πτυχή της ειδυλλιακής εικόνας που παρουσιάζουν οι παραδοσιακές άμαξες που νοικιάζουν τουρίστες για τις βόλτες τους σε διάφορες περιοχές του νησιού ανέδειξε το περιστατικό κακομεταχείρισης αλόγου που σημειώθηκε πριν από λίγα 24ωρα στην περιοχή του Αλυκανά, όταν το άτυχο ζώο που οδηγούσε μια από τις άμαξες σωριάστηκε στο έδαφος.

Μια τουρίστρια διαπίστωσε πως το άλογο ήταν εμφανώς τραυματισμένο και άρχισε να διαμαρτύρεται ζητώντας την συνδρομή κτηνιάτρου. Μετά και από παρέμβαση αστυνομικών του Τμήματος Αλυκών στην περιοχή έφτασε η Νομοκτηνίατρος που πράγματι διαπίστωσε πως το ζώο έφερε εκδορές και αμυχές που προκλήθηκαν από την άμαξα.

Ο αλλοδαπός ιδιοκτήτης της άμαξας συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου για παράβαση του Νόμου που αφορά την προστασία των ζώων και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος αφού εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία. Αξίζει δε να σημειωθεί πως με διάταξη του Εισαγγελέα, το άλογο αφαιρέθηκε από την κατοχή του και το επόμενο διάστημα, με ειδικό τρέιλερ θα μεταφερθεί στην Αττική, για να φιλοξενηθεί από τον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών

Το περιστατικό αυτό έρχεται σε συνέχεια δυστυχώς ανάλογων περιστατικών που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν την κακομεταχείριση των μικρών γαϊδουριών στην Σαντορίνη, που αναγκάζονται να κουβαλούν υπέρογκα φορτία αλλά και να παραμένουν επί μακρόν κάτω από τον καυτό ήλιο για να εξυπηρετήσουν την …πολυσυζητημένη «τουριστική βιομηχανία» της Χώρας μας.

Πηγή: ermisnews.gr/ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ