Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Για οπλοκατοχή τα αφεντικά του δολοφονημένου Αλβανού

συλλήψεις
11 Μαΐου 2016 / 13:53

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ. Η εύρεση πολεμικών όπλων στο σπίτι των αγροτών που δούλευε ο δολοφονημένος Αλβανός, ήταν αρκετή ώστε να οδηγήσει στην σύλληψή τους.

Πρόκειται για πατέρα και γιο από το Καρβουνάρι, σε σταύλο των οποίων βρέθηκε το ακέφαλο σώμα του 26χρονου. Από την Αστυνομία δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση που να συσχετίζει τα όπλα με τη δολοφονία, που ερευνάται ενώ τα δεδομένα πλουτίζονται κι αλλάζουν διαρκώς οι εκτιμήσεις της Ασφάλειας. Σύμφωνα πάντως με την σχετική ανακοίνωση στο πλαίσιο προανάκρισης για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας συνελήφθησαν την Τρίτη (10-05-2016) δύο ημεδαποί, ηλικίας 43 και 70 ετών, κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν στο σπίτι του 43χρονου ημεδαπού και σε τροχόσπιτο που χρησιμοποιούνταν από τον ίδιο και από τον 70χρονο πατέρα του στο Καρβουνάρι Θεσπρωτίας:
- δύο πολεμικά τυφέκια τύπου kalashnikov, με εννέα (9) γεμιστήρες και εκατόν πενήντα ένα (151) φυσίγγια διαμετρήματος (7,62) mm
- ένα πιστόλι tokarev με γεμιστήρα και (8) φυσίγγια διαμετρήματος (7,62) mm
- δεκατρία (13) φυσίγγια 38 SPECIAL, τρία (3) φυσίγγια SW 38 και είκοσι τέσσερα (24) φυσίγγια κρότου
Τα κατασχεθέντα όπλα και φυσίγγια στάλθηκαν στο Εγκληματολογικό εργαστήριο για εξέταση και οι συλληφθέντες στον Εισαγγελέα. Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.