Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διάγγελμα Α. Τσίπρα (video): Η Ιθάκη είναι μόνο η αρχή

Διάγγελμα Τσίπρα
21 Αυγούστου 2018 / 08:32

Μια τοποθεσία με ισχυρό συμβολισμό επέλεξε το Μέγαρο Μαξίμου

ΙΘΑΚΗ. Λίγο λεπτά μετά τις 10:00 το πρωί έφτασε στην Ιθάκη, με ελικόπτερο το οποίο προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο της Ανωγής, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξε την Ιθάκη, μια τοποθεσία με ισχυρό συμβολισμό, για να απευθύνει από εκεί ο Αλέξης Τσίπρας το διάγγελμα για το τέλος της μνημονιακής περιπέτειας και την αλλαγή σελίδας για την ελληνική οικονομία.

Η επίσκεψή του δεν επιβεβαιώθηκε παρά αργά το βράδυ της Δευτέρας ενώ ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, ενημερώθηκε για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο νησί, μόλις την Τρίτη το πρωί.






Κατά τη διάρκεια τη συνάντησής του με το Δήμαρχο, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Η Ιθάκη είναι ένας ιστορικός τόπος και ένας παράδεισος. Εχω πολλά χρόνια να έρθω. Ηρθα φοιτητής με μηχανάκι και μία σκηνή. Είμαι ευτυχής που η σημερινή εικόνα θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Θα σημάνει το τέλος μίας σύγχρονης Οδύσσειας για να θυμόμαστε ότι η άφιξη στην Ιθάκη δεν είναι και το τέλος της περιπέτειας. Πιστεύω ότι το νησί σας θα γίνει viral σε όλο τον κόσμο».
Από την επίσκεψη πάντως του Πρωθυπουργού στην Ιθάκη δεν έλειψαν και οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, όπως αυτό το πανό που κρέμασαν κάτοικοι του νησιού. 

Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης
Το περιεχόμενο προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα!


Δείτε το διάγγελμα Τσίπρα (video)
https://www.youtube.com/watch?v=XY1IFzI6P2I