Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παράλληλα και σε συνεργασία η ιδρυτική συνάντηση του δικτύου των ιστορικών πόλεων της Μεσογείου και το 2ο συνέδριο κερκυραϊκού τουρισμού!

Δίκτυο ιστορικών πόλεων
20 Αυγούστου 2018 / 17:39

Συμφώνησαν για παράλληλες και τεμνόμενες εκδηλώσεις στο πλαίσιο του δικτύου ιστορικών πόλεων της Μεσογείου και του 2ου συνεδρίου για τον κερκυραϊκό τουρισμό. Εδώ και ο ΗΑΤΤΑ με τουριστικούς πράκτορες απ΄ όλη την Ελλάδα!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε συνεργασία ώστε να μεγιστοποιηθεί η απόδοση των πρωτοβουλιών τους προχώρησαν ο σύλλογος Σαν Τζιάκομο και οι εκπρόσωποι Φορέων για τη διοργάνωση του 2ου Συνεδρίου για τον κερκυραϊκό τουρισμό. Η αφορμή δόθηκε από το γεγονός ότι και οι δυο προγραμματίζουν τις κορυφαίες εκδηλώσεις τους για φέτος στο τριήμερο 19-21 Οκτωβρίου τρέχοντος. Αυτή η τυχαία σύμπτωση των προθέσεων μεταβλήθηκε σε πεδίο συνεργασίας. Συναντήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο Δημαρχείο, παρουσία του αντιδημάρχου Τουρισμού Β. Καββαδία και συναποφάσισαν να συνδράμουν κατά το δυνατόν οι μεν στις εκδηλώσεις των δε, μοιράζοντας χώρους και χρόνο.
Ο σύλλογος πολιτών Σαν Τζιάκομο έχει την πρωτοβουλία της οικοδόμησης δικτύου Φορέων πολιτών, που προέρχονται και δραστηριοποιούνται σε ιστορικές πόλεις της Μεσογείου, που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Η προηγούμενη συνάντηση τους έγινε στη Βενετία. Η επικείμενη θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα με σκοπό την συγκρότηση του δικτύου και την έγκριση του καταστατικού του. Στο δίκτυο μετέχουν εκπρόσωποι Οργανώσεων από την Κέρκυρα, τη Βενετία, Ντουμπρόβνικ, Πάφο, Ρόδο και Σαντορίνη ενώ αναμένεται ο κατάλογος αυτός να διευρυνθεί με το Ηράκλειο και τη Μάλτα. Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης θα διεξαχθεί ημερίδα με αντικείμενο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη των ιστορικών πόλεων. Θέμα απολύτως συμβατό και με τον προβληματισμό που αναπτύσσεται στο πλαίσιο του συνεδρίου για τον κερκυραϊκό τουρισμό, που έχει στη φετινή του ατζέντα, μεταξύ των άλλων, τη διερεύνηση της φέρουσας ικανότητας της τοπικής, τουριστικής οικονομίας και οι εργασίες του οποίου προγραμματίζονται για 'κείνο το σαββατοκύριακο.
Ο Β. Καββαδίας υποδέχθηκε με ικανοποίηση τις πρωτοβουλίες και την συνάντηση, τονίζοντας ότι πρόκειται για δραστηριότητες «από τα κάτω», τις οποίες η δημοτική Αρχή χαίρεται να υποστηρίζει και να συμμετέχει σ' αυτές. Στην συνάντηση της Δευτέρας μετείχε και ο πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Θ. Ευσταθίου, από τους καθηγητές που στήριξαν ως εκπρόσωποι του Ιδρύματος, το Corfu tourism αειForum από την πρώτη του μέρα και μ' αυτήν την αφορμή εκδήλωσε την ικανοποίησή του για την εν δυνάμει συνεργασία. Παρών και ο εκπρόσωπος του Μάρκο Πόλο system, Αλ. Κοτρόνα. Οι δυο πρωτοβουλίες όρισαν τους εκπροσώπους τους για τη δευθέτηση των οργανωτικών ζητημάτων των παράλληλων και συγκλινουσών εκδηλώσεων του Οκτωβρίου, στην Κέρκυρα.
Στο πλαίσιο της συνάντησης ανακοινώθηκε ακόμα ότι για το συνέδριο κερκυραϊκού τουρισμού ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και ο πανελλαδικός Φορέας των τουριστικών πρακτόρων HATTA, το διοικητικό συμβούλιο του οποίου συνοδευόμενο από μεγάλο αριθμό μελών του προτίθεται να επισκεφτεί με αυτήν την αφορμή και τις ίδιες ημερομηνίες την Κέρκυρα, να συνεδριάσει εδώ, να συμβάλει στις εργασίες του συνεδρίου και να πραγματοποιήσει άλλες επαγγελματικές επαφές (fam trip).