Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αιχμές από τον Σύλλογο Τεμπλονίου για συμφωνίες «κάτω απ΄το τραπέζι» (video)

Σύλλογος Τεμπλονίου
14 Αυγούστου 2018 / 11:14
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Απλώς συνεχίζετε το έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής» είπε η Μάγδα Παπανικολοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Τεμπλονίου,

στην τοποθέτησή της στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα των απορριμμάτων. 
Σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίστηκε ο Δήμαρχος, η Μ. Παπανικολοπούλου μίλησε για αδυναμία του δεματοποιητή να επεξεργαστεί τα εισερχόμενα απορρίμματα και την συνεπακόλουθη δημιουργία ενός τέταρτου "βουνού". Μίλησε επίσης για τις συμβάσεις με τους εργολάβους, αφήνοντας αιχμές για τη νομιμότητά τους. Ζήτησε για μια ακόμα φορά να τους γνωστοποιηθεί το περιεχόμενο της μελέτης αποκατάστασης των παλαιών κλειστών κυττάρων. Έθιξε το θέμα της κακής διαχείρισης της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης αλλά και τις προθέσεις της δημοτικής αρχής να μην αποκλείσει το Τεμπλόνι από την χωροθέτηση ενός νέου ΧΥΤΥ, που θα υποδέχεται τα υπολείμματα του Εργοστασίου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης.
Η πρόεδρος του Συλλόγου, έθεσε πολλά και ουσιώδη  ερωτήματα, στα οποία δεν πήρε απάντηση. Ωστόσο ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Μπάμπης Χαραλάμπους αλλά και οι δημοτικοί συμβουλοι Νίκος Γκούσης και Γιάννης Κρητικός σημείωσαν ότι οι καταγγελίες που ακούστηκαν είναι σοβαρές και θα πρέπει να συζητηθούν σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Μιλώντας στο enimerosi.com η Μάγδα Παπανικολοπούλου δεν παρέλειψε να παρατηρήσει με πικρία, ότι περίμενε παρουσία περισσότερων κατοίκων της Κέρκυρας στη συνεδρίαση, όχι μόνο της Λευκίμμης και του Τεμπλονιού. «Το πρόβλημα των απορριμμάτων αφορά όλην την Κέρκυρα! Όλος αυτός ο κόσμος που διαμαρτυρόταν ότι 'Δεν πάει άλλο' πού είναι; Μάλλον πάει και παραπάει...». 
 
Δείτε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την τοποθέτησή της




ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.