Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η θέση της Ρωσίας για το Κοσσυφοπέδιο παραμένει αμετάβλητη, αναφέρει Ρωσίδα διπλωμάτης

Ρωσία
14 Αυγούστου 2018 / 06:42

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. 13 Αυγούστου / TASS /. Η θέση της Ρωσίας σχετικά με τη μη αναγνωρισμένη δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου είναι διαφανής, συνεπής και αμετάβλητη, δήλωσε τη Δευτέρα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα.

"Η συνοχή είναι σπάνια στον σημερινό κόσμο, αλλά η θέση της Ρωσίας και η εξωτερική της πολιτική γενικά ακολουθούν μια πορεία με συνέπεια και συνέχεια", ανέφερε σε συνέντευξή του στην εθνική τηλεόραση της Σερβίας.
"Όσον αφορά το Κοσσυφοπέδιο, η θέση μας δεν εξαρτάται από την συγκυρία, είναι σαφής και διαφανής και βασίζεται σε πολλά στοιχεία: Πρώτον, είναι το πλαίσιο του διεθνούς δικαίου: το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών εξακολουθεί να ισχύει και οι χώρες αυτές που θεωρούν τους εαυτούς τους ως των πιο ένθερμων υποστηρικτ'ων του διεθνούς δικαίου, πρέπει να λάβουν υπόψη ότι το ψήφισμα 1244* βρίσκεται στο τραπέζι · δεύτερον, είναι ο σεβασμός της κυριαρχίας της Σερβίας και των εθνικών της νόμων · τρίτον, η κατανόηση των εθνικών συμφερόντων της Σερβίας και τους τρεις λόγους που αποτελούν τη βάση της θέσης μας και μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν θα αλλάξουν ποτέ », υποσχέθηκε.
* Η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με την οποία έληξε η ξένη στρατιωτική επέμβαση εναντίον της Νέας Γιουγκοσλαβίας (βομβαρδισμοί) το 1999 και στην οποία αναγνωρίζεται το Κοσσυφοπέδιο και η Μετόχια ως τμήμα της Σερβίας.