Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τον οδικό χάρτη για την διαχείριση των σκουπιδιών παρουσίασε ο δήμαρχος σε μια ακόμα έντονη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

δημοτικό συμβούλιο
13 Αυγούστου 2018 / 19:13

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε μια μακρά ενημερωτική διαδικασία για τη διαχείριση των σκουπιδιών οδηγήθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο δήμαρχος παρουσίασε έναν οδικό χάρτη για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σ' αυτόν περιλαμβάνεται η αποκατάσταση των ζημιών και του υπεδάφους στα Μεσοράχια έτσι ώστε να γίνει δυνατή η αδειοδότηση της εγκατάστασης ως ΧΥΤΥ και μάλιστα εντός του Σεπτεμβρίου. Η προθεσμία επιβάλλεται και από τις υποχρεώσεις έναντι της χρηματοδότησης κατασκευής και προκειμένου να αποτραπεί η επιστροφή ποσού περίπου 4,4 εκατ.
Ο χρόνος ζωής της εγκατάστασης εκεί προβλέπεται για τρεισήμισι χρόνια. Στο χρονικό διάστημα αυτό θα πρέπει να κατασκευαστεί Μονάδα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης εντός του ΧΥΤΑ Ακροκέφαλου στο Τεμπλόνι, να χωροθετηθεί ΧΥΤΥ για την υγειονομική ταφή του υπολείμματος της Μονάδας.
Στην συνέχεια ακολούθησε ένα πλήθος ερωτήσεων από πολλούς δημοτικούς συμβούλους και εφ' όλης της ύλης περί τα σκουπίδια, τη διαχείρισή τους και την ιστορία της.
Την συνεδρίαση παρακολούθησαν από την αρχή, Τεμπλονιώτες και Λευκιμμιώτες.
Κάποια στιγμή επικράτησε ένταση και η συνεδρίαση διεκόπη προκειμένου να πέσουν οι τόνοι.