Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πόσες ακόμη πολιτικώς και ποινικώς κολάσιμες πράξεις αντέχει (σ.σ. η Υδραίου) να μην καταδικάσει;

δήμος
10 Αυγούστου 2018 / 11:59

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή το δελτίο τύπου που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η επικεφαλής της παράταξη «Κερκυραίων Δήμος» Μερόπη Υδραίου, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι σε μια δήλωση 253 λέξεων, η κ. Υδραίου διέθεσε μόνον 19 λέξεις για να αναφερθεί στα έκτροπα της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, και μάλιστα αποφεύγοντας να τα καταδικάσει ρητά.
Αντιθέτως, αποδίδει στη Δημοτική Αρχή τη μομφή πως εξυπηρετείται από τη διακοπή της συνεδρίασης, χωρίς – βεβαίως – να το τεκμηριώνει. Η συνεδρίαση της Δευτέρας  θα τη διαψεύσει. 
Θα περιμέναμε, όμως, από την κ. Υδραίου, η οποία εσχάτως στις ανακοινώσεις της τονίζει τον αυτοδιοικητικό  χαρακτήρα της παράταξής της, να καταδικάσει απερίφραστα όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Θα περιμέναμε να αντιληφθεί ότι τέτοιου είδους επεισόδια και συμπεριφορές πλήττουν ευθέως και κυρίως το θεσμό και δευτερευόντως συγκεκριμένα πρόσωπα και εγγράφουν αρνητικές υποθήκες για το μέλλον. Θα περιμέναμε να μην τις ερμηνεύει απλώς ως αποτέλεσμα έλλειψης διαλόγου. Αν υιοθετεί αυτήν την άποψη, αναρωτιόμαστε, τί άλλο μπορεί να δικαιολογήσει εν ονόματί της,  πέραν των ύβρεων, των απειλών και των προπηλακισμών. Πόσες ακόμη πολιτικώς και ποινικώς κολάσιμες πράξεις αντέχει η ίδια και η παράταξή της να μην καταδικάσει. Αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα και σε αυτό πρέπει να απαντήσει.
Όσον αφορά τους υπόλοιπους ισχυρισμούς και εκτιμήσεις της, θα θέλαμε να της υπενθυμίσουμε ότι στη Δημοκρατία οι αιρετοί εκπρόσωποι των θεσμών εκλέγονται και νομιμοποιούνται με συγκεκριμένες διαδικασίες. Τα περί «δημοκρατικής νομιμοποίησης», όπως διατυπώνονται στη δήλωσή της, αποτελούν απλώς παρωχημένη κομματική φρασεολογία και επιχειρηματολογία κατώτερη των περιστάσεων.
Τα υπόλοιπα, στο Δημοτικό Συμβούλιο της προσεχούς Δευτέρας».