Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης κοκαΐνης στην Κέρκυρα (photos)

κοκαΐνη
09 Αυγούστου 2018 / 12:20

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 470 γραμμάρια κοκαΐνης, φιαλίδια αναβολικών ουσιών, τέσσερα 4 αυτοκίνητα, τρείς μοτοσυκλέτες, το χρηματικό ποσό των 9.350 ευρώ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας εγκληματική ομάδα-οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην συστηματική διακίνηση κοκαΐνης στην Κέρκυρα.
Κατά την πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, συγκεντρώθηκαν στοιχεία που αφορούσαν την δράση και τον τρόπο λειτουργίας των μελών της οργάνωσης.
Σύμφωνα με αυτά, την εγκληματική οργάνωση αποτελούσαν έξι τουλάχιστον άτομα, πέντε Έλληνες, από 33 έως και 45 ετών και μια 37χρονη αλλοδαπή, καθώς και 28 τουλάχιστον τακτικοί χρήστες κοκαΐνης.
Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και κατά περίπτωση των διακεκριμένων περιπτώσεων διακίνησης.
Ηγετικό ρόλο στην οργάνωση διατηρούσε ένας 35χρονος ο οποίος είχε συλληφθεί την Παρασκευή 20.07.2018 το απόγευμα στην Κέρκυρα καθώς στην κατοχή του είχε βρεθεί ποσότητα κοκαΐνης βάρους 470 γραμμαρίων, αναβολικές ουσίες και χρήματα.




Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί σε διάφορες περιοχές της Κέρκυρας, συνελήφθησαν δύο 2 ακόμη μέλη της οργάνωσης, 37 και 45 ετών, οι οποίοι είχαν το ρόλο του «υπαρχηγού».

 Δομή οργάνωσης -λειτουργία

Την «οργάνωση» καθοδηγούσε ο 35χρονος ημεδαπός με βασικούς εκτελεστικούς βραχίονες τους δύο υπαρχηγούς 37χρονο και 45χρονο, ενώ το ρόλο των διακινητών των επιμέρους ποσοτήτων κοκαΐνης είχαν τα υπόλοιπα τρία 3 μέλη της οργάνωσης, τα οποία αναζητούνται.
Ο 35χρονος διεύθυνε την οργάνωση και εξασφάλιζε τις ποσότητες κοκαΐνης που διακινούνταν στην συνέχεια υπό την καθοδήγηση του, από τα υπόλοιπα στελέχη ανάλογα με τις αρμοδιότητες που τους είχε κατανείμει, σε συγκεκριμένους χρήστες.
Κατά την διάρκεια της έρευνας της υπόθεσης είχαν κατασχεθεί αρχικά στην κατοχή του 35χρονου καθώς και στην κατοχή των δύο μελών υπαρχηγών που συνελήφθησαν κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης χθες το πρωί:



-  πλαστικές συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 470 γραμμαρίων,

-  29 φιαλίδια αναβολικών ουσιών

-  τα χρηματικό ποσό των 9.350

-  μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης

-  μία 1 ηλεκτρονική ζυγαριά

-  ένα 1 κινητό τηλέφωνο

-  τρία 3 ι.χ.ε αυτοκίνητα

-  τρεις 3 δίκυκλες μοτοσυκλέτες

-  ένα 1 Δ.Χ.Ε αυτοκίνητο

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.