Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Όλα στον αέρα στη Football League

Football League
08 Αυγούστου 2018 / 16:18
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όλα είναι στον αέρα σε ότι έχει σχέση με τη Β΄ Εθνική, αφού είναι γνωστό ότι με την αναδιάρθρωση που θέλει ο Γ. Βασιλειάδης,

με τον προγραμματισμό που θέλει η Superleague και με την ασυνεννοησία που υπάρχει, τα επαγγελματικά πρωταθλήματα έχουν πολλά να ξεπεράσουν ακόμα.
Αρχικά η Superleague θα δούμε αν αποφασίσει και πότε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, τι θα κάνει με την προκήρυξη, ενώ στο θέμα των τηλεοπτικών, ήδη υπάρχουν φωνές εναντίον του Βασιλειάδη, μετά τη μεσολάβησή του και τη συμφωνία  οι τηλεοπτικά άστεγες ομάδες να πάνε στην ΕΡΤ.  Πολλές φωνές για την κίνηση αυτή, που δεν ξέρουμε που μπορεί να καταλήξουν.
Για τους Κερκυραίους φέτος η Β΄ Εθνική είναι το ζητούμενο, αφού είναι αλληλένδετα συνδεδεμένη με τη Superleague και με βάση τις προκηρύξεις η ΕΠΟ πιθανόν να κληθεί να ξεκαθαρίσει για ανόδους και καθόδους ομάδων. Πέραν αυτών όμως και τα τηλεοπτικά συμβόλαια με την ΕΡΤ που δίνουν κάποια χρήματα στις ομάδες, καίνε αυτή τη στιγμή, γιατί τίποτε δεν είναι σίγουρο.
Για τα θέματα αυτά είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του προέδρου της Β΄ Εθνικής Λ. Λεουτσάκου που ξέρει καλύτερα από τον καθένα πως είναι τώρα η κατάσταση. Έτσι μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό για αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων και  τηλεοπτικά δικαιώματα, μεταξύ άλλων τόνισε:
Για το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων: «Εμείς δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση. Ακούμε αυτά τα νούμερα και λέω μακάρι να ισχύουν, γιατί υπάρχουν και  ιστορικές ομάδες και πρέπει το πρωτάθλημα να ξεκινήσει. Είναι κρίμα το ελληνικό ποδόσφαιρο να ταλανίζεται από τέτοια προβλήματα. Το θέμα είναι οι ομάδες να είναι βιώσιμες. Δεν ξέρω, όμως, αν υπάρχει ισονομία για τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ. Με την αναδιάρθρωση λένε να γίνει Superleague 2. Αυτό δεν είναι Football League. Διαβάζουν οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ τα σάιτ και έρχονται και μου λένε θα πάρουμε 900.000 ευρώ. Τους λέω καθίστε ρε παιδιά».
Για την προκήρυξη της Football League: «Αυτή αναφέρει ότι δύο ομάδες θα ανέβουν και τέσσερις θα υποβιβαστούν. Είχαμε στο μυαλό μας ότι θα ξεκινήσουν 16 ομάδες στη Superleague και 16 στη Football League. Αν μας ενημερώσει η ΕΠΟ για κάτι διαφορετικό, δεν το ξέρω. Θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή, γιατί υπάρχουν ομάδες από την περιφέρεια που έχουν επενδύσει και θέλουν να ανέβουν».

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια