Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πιστοποιείται η Μονάδα Απεξάρτησης του νοσοκομείου

νοσοκομείο
08 Αυγούστου 2018 / 14:12

ΑΘΗΝΑ. Μέχρις τέλους Σεπτεμβρίου θα πιστοποιηθεί η Μονάδα Απεξάρτησης του νοσοκομείου υποσχέθηκε ο αν. γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Στ. Βαρδαρός.

Η δέσμευση δόθηκε κατά την διάρκεια σύσκεψης στο υπουργείο την Τρίτη παρουσία του δημάρχου και του περιφερειάρχη. Επίσης συμφωνήθηκε η ένταξη της Μονάδας Υποστήριξης Κρίσεων ( Μ.Υ.Κ.) Φυσικών, Τεχνικών Καταστροφών στο σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας. Στην σύσκεψη μετείχαν επίσης ο βουλευτής , Κ. Παυλίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, Α. Μιχαλάς, ο διοικητής του νοσοκομείου, Φ. Κακαβίτσας και ο επιστημονικός Υπεύθυνος των Μονάδων απεξάρτησης και υποστήριξης κρίσεων του Νοσοκομείου, Ηλίας Μιχαλαρέας. 
Ο Α. Μιχαλάς δήλωσε ότι η ΠΙΝ ετοιμάζει τη δημιουργία ενός μόνιμου δικτύου μονάδων απεξάρτησης στα νησιά που θα χρηματοδοτήσει μέσα από το ΠΕΠ I.N.
Η ίδια σύσκεψη με το ίδιο θέμα και τους ίδιους παριστάμενους είχε γίνει τον περασμένο Οκτώβριο όταν και βεβαιώθηκε η απόφαση για την συμπερίληψη των δυο αυτών Δομών στο νοσοκομείο Κερκύρας.
 
Κοινωνικές δομές και δράσεις
 
Την επέκταση έως και τρία έτη, της διάρκειας ενίσχυσης της λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών και Δράσεων, αποφάσισε η Επιτροπή Παρακολούθησης μετά την εξασφάλιση πόρων που έχουν ενταχθεί στο ΠΕΠ Ι.Ν. 2014-2020
Στο πλαίσιο αυτό θα ενισχυθούν τα πέντε (5) Κέντρα Κοινότητας, τα δύο (2) Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ (ΚΔΗΦ), τα τρία (3) Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και  ο Ξενώνας Αστέγων.
Την ίδια ώρα παρατείνεται, για δύο έτη, συνολικά πέντε έτη, η ενίσχυση  των τριών (3) Συμβουλευτικών Κέντρων Γυναικών κατά της βίας και ο Ξενώνας φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών.
Όσον αφορά τις Κοινωνικές Δράσεις παρατείνεται η λειτουργία, για επιπλέον τρία (3) έτη, της Παροχής Υπηρεσιών Φροντίδας Παιδιών, Φροντίδας παιδιών ΑμεΑ, καθώς και της εξειδικευμένης υποστήριξη μαθητών ΑμεΑ.