Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θερινό σινεμά από την ΚΝΕ στο άλσος της Γαρίτσας κάθε Πέμπτη

ΚΝΕ
07 Αυγούστου 2018 / 15:18

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι προβολές ξεκινάνε από το βράδυ της Πέμπτης 9/8 στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο , στο άλσος της Γαρίτσας (δίπλα από το καφέ Άλσος)

Το πρόγραμμα
 
09/08: Ο λαβύρινθος του Πάνα (2006)
16/08 : Ημερολόγια μοτοσυκλέτας (2004)
23/08 : Whitegod (2014)
30/08 : Τελευταίο σημείωμα (2017)
Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, η ΚΝΕ απευθύνεται πρώτα απ’ όλα στους νέους, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους ή άνεργους αλλά και ολόκληρο το λαό της πόλης! Επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε μία ανάσα χαράς και πολιτισμού, να δώσουμε μια ευκαιρία ψυχαγωγίας, σε μία περίοδο που η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου έχει συνέπειες της σε όλες τις πτυχές της ζωής των νέων και του λαού γενικότερα. Είναι η ίδια πολιτική που απαγορεύει ουσιαστικά στις λαϊκές οικογένειες τις καλοκαιρινές διακοπές, που μας στερεί την πρόσβαση στον πολιτισμό, στην ποιοτική ψυχαγωγία μετατρέποντας την σε πανάκριβο εμπόρευμα.
 
Λίγα λόγια για την ταινία αυτής της Πέμπτης
 
Ο λαβύρινθος του Πάνα (Ellaberintodelfauno)
Σκηνοθεσία: Γκιγιέρμο ντελ Τόρο
Πρωταγωνιστούν: ΙβάναΜπακουέρο , ΣέρζιΛόπεζ , ΑριάντναΤζιλ , Νταγκ Τζόουνς
Βρισκόμαστε στην Ισπανία το 1944, κατά τη διάρκεια του Ισπανικού εμφυλίου. Η 10χρονη Οφηλία μετακομίζει με την μητέρα της στο στρατιωτικό οχυρό του πατριού της, λοχαγού Βιδάλ. Μέσα στο σπίτι του φασίστα λοχαγού η μικρή ανακαλύπτει το «φανταστικό» λαβύρινθο του αρχαίου Έλληνα μυθολογικού θεού Πάνα. Ενώ έξω από το Λαβύρινθο, στο έδαφος της Ισπανίας, ο Φράνκο χρησιμοποιεί κάθε μορφή βίας, για να εδραιώσει το καθεστώς του και αντάρτες αντιστέκονται παλεύοντας για μία άλλη κοινωνία. 
Η ταινία έχει βραβευτεί με Όσκαρ φωτογραφίας, σκηνικών, και μακιγιάζ.