Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διεθνείς διακρίσεις του Κερκυραίου αρχιμουσικού, Γ. Μπαλατσινού

Μπαλατσινός
06 Αυγούστου 2018 / 15:59

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο ανερχόμενος, πολυβραβευμένος 34χρονος Έλληνας μαέστρος Γιώργος Μπαλατσινός ύστερα από την πρόσφατη διάκριση του στον διαγωνισμό Concorso Internazionale Giancarlo Facchinetti στην Ιταλία.

Διακρίθηκε στις 29 Ιουλίου στον διεθνή διαγωνισμό διεύθυνσης ορχήστρας του Βουκουρεστίου με την Συμφωνική Ορχήστρα του Βουκουρεστίου. (https://bminstitute.ro/#winners)
Μεταξύ εκατοντάδων διαγωνιζομένων υψηλού επιπέδου από όλον τον κόσμο, ο Γιώργος Μπαλατσινός  διαγωνίστηκε  σε 4 γύρους , αποσπώντας το Δεύτερο βραβείο, σε έργα των J. Brahms, P. I. Tschaikowsky, W. A. Mozart, L. van Beethoven, A. Dvorzak, M. Bruch. Ως μέρος του Βραβείου εχει προσκληθεί να διευθύνει την Bacau Philarmonic, Arad Philarmonic, Bucharest Symphony Orchestra and Enescu Philarmonic.
Ο Γιώργος Μπαλατσινός το 2019  θα διευθύνει στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου  Νόρμα  του V. Bellini με την Εθνική Λυρική και με διεθνές  καστ. Ζει μόνιμα στην Ελβετία από το 2003. Από  το 2010 μέχρι σήμερα, υπηρετεί ως Αρχιμουσικός της Ορχήστρας Νέων του Καντονιού της Βέρνης της Ελβετίας (www.jso-arabesque.ch), η οποία το 2015 κέρδισε τον διεθνή διαγωνισμό για Ορχήστρες Νέων στην Βιέννη, ενώ από το 2017 είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ορχήστρας Δωματίου  Sinfonietta Mosaique (<http://sinfoniettamosaique.ch/>).
Κατά την περίοδο 2018/2019 έχει κληθεί να διευθύνει σημαντικές ορχήστρες στην Γερμανία, Ρωσία, Πολωνία, Ρουμανία και Ιταλία.
Ο ταλαντούχος Αρχιμουσικός τα τελευταία χρόνια έχει δείξει δείγμα της δουλειάς του και στην Ελλάδα διευθύνοντας Ορχήστρες όπως Κρατική Αθηνών, Κρατική Θεσσαλονίκης, ΕΡΤ, Εθνική Λυρική σκηνή, Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων και Θεσσαλονίκης όπου έχει αποσπάσει θετικά σχόλια και διθυραμβικές κριτικές από τον τύπο.