Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λιτανεία Του Αγίου Σπυρίδωνα στις 11 Αυγούστου - η πορεία της Λιτανείας

Αγιος Σπυρίδωνας
06 Αυγούστου 2018 / 14:26
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις 11 Αυγούστου στις 9:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνος εις ανάμνηση της σωτηρίας του νησιού από τους Οθωμανούς Τούρκους οι οποίοι για 40 ημέρες

 πολιορκούσαν την πόλης της Κέρκυρας. Μετά από κατακλυσμιαία βροχόπτωση που αποδόθηκε σε θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος οι Οθωμανικές ορδές τράπηκαν σε άτακτη φυγή για να μην επανέλθουν ποτέ πλέον. Η Κέρκυρα κατέστη προμαχώνας ολόκληρης της Ευρώπης, ο υπερασπιστής Στρατάρχης Σχουλεμβούργος τιμήθηκε δια βίου από τη Βενετική γερουσία η οποία με ψήφισμά της στις 19 Μαρτίου 1717 μ.Χ.  καθιέρωσε το εξής: η ετήσια λιτανεία του Ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος να γίνεται κάθε χρόνο στις 11 Αυγούστου.
Πορεία της Λιτανείας: Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος (αφετηρία), Φιλαρμονικής, Μιχ. Θεοτόκη, Ευγενίου Βουλγάρεως, Καποδιστρίου, Αγων. Πολυτεχνείου Ανάκτορα, Αγ. Μιχαήλ και Γεωργίου, οδ. Ελευθερίας (Λιστόν), Νικ. Θεοτόκη και τερματίζει στην Πλακαδα του Αγίου Σπυρίδωνα στον ομώνυμο. Ιερό Ναό. 
Η λιτανεία του Ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα τον Αύγουστο είναι μία από τις τέσσερις λιτανείας του Ιερού σκηνώματος που γίνεται κάθε χρόνο στην Κέρκυρα. Την λιτανεία θα συνοδεύουν οι Φιλαρμονικές του τόπου.
 


ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.