Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Νοσοκομείο έχει αύξηση ειδικευμένου προσωπικού, απαντά η Διοίκηση στη ΝΟΔΕ Κέρκυρας

Νοσοκομείο Κέρκυρας
05 Αυγούστου 2018 / 17:04

Εάν επιθυμία της ΝΟΔΕ είναι να επιστρέψει στο παρελθόν και στην κατάσταση διάλυσης που παραλάβαμε, αυτό είναι κάτι που ως τωρινή διοίκηση μας ξεπερνά, απαντά ο Διοικητής Φοίβος Κακαβίτσας

Απάντηση στην ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Κέρκυρας προς τη διοίκηση του νοσοκομείου:

«Ας μην ανησυχεί η ΝΟΔΕ Κέρκυρας. Το νοσοκομείο έχει αύξηση ειδικευμένου προσωπικού 25% την τελευταία διετία, παρά τα μνημόνια

Με έκπληξη διαβάσαμε δελτίο τύπου της ΝΟΔΕ Κέρκυρας, απευθυνόμενο προς τη διοίκηση του νοσοκομείου, στο οποίο αναφέρεται σε αποχωρήσεις ιατρών από το νοσοκομείο και εκφράζει ανησυχία.

Ελπίζει μάλιστα το νοσοκομείο να επανέλθει στην κατάσταση που ήταν!

Παρότι ως διοίκηση δε συνηθίζουμε να απαντάμε σε πολιτικά κόμματα, από τη στιγμή που η ΝΟΔΕ μας εγκαλεί ως διοίκηση, για τη λειτουργία του ιδρύματος οφείλουμε να δώσουμε μια απάντηση.

Λυπόμαστε... δεν έχουμε καμία διάθεση σκοπό να κάνουμε τέτοια επαναφορά προς το παρελθόν.

Γιατί το να μειώσουμε το ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, απολύοντας γιατρούς δεν είναι στις προθέσεις μας. Άλλοι τα πραγματοποίησαν αυτά.

-  Το νοσοκομείο παρά τα μνημόνια και παρά τις όποιες αποχωρήσεις περιστασιακά γίνονται λόγω συνταξιοδοτήσεων ή παραιτήσεων, έχει συνολική αύξηση των ειδικευμένων ιατρών κατά 22 άτομα, ή 25%, (7 αποχωρήσεις -29 προσλήψεις ειδικευμένων ιατρών είναι το άθροισμα τηςδιετίας). Ο αριθμός των 101 ειδικευμένων ιατρών είναι ο μεγαλύτερος που είχε στην ιστορία του το νοσοκομείο. Περιμένουμε επίσης την ολοκλήρωση των προσλήψεων σε επιπλέον 12 ειδικευμένους ιατρούς.

-  Κλινικές που όταν αναλάβαμε ως διοίκηση, ήταν στα πρόθυρα λουκέτου, πλέον λειτουργούν εύρυθμα (Παιδιατρική 5 ειδικευμένοι ιατροί από 2, Μαιευτική 6 ειδικευμένοι ιατροί από 3 παρά την αποχώρηση του διευθυντή λόγω σύνταξης, Μονάδα νεφρού 4 ιατροί από 1, Πνευμονολογική 5 ιατροί από 4 παρά την αποχώρηση του πρώην διευθυντή, Χειρουργική 6 ειδικευμένοι από 4 παρά την αποχώρηση του κ.Γατσούλη κοκ).

-  Νέα τμήματα έχουν αναπτυχθεί όπως το τμήμα επειγόντων, στο οποίο εφημερεύουν μόνοειδικευμένοι ιατροί κάθε μέρα, και όχι ειδικευόμενοι όπως προ 2ετίας.

-  Νέες εξετάσεις πλέον έχουν τη δυνατότητα να γίνουν, σε σχέση με την κατάσταση προ διετίας (μαγνητικές τομογραφίες, μέτρηση οστικής πυκνότητας, ψηφιακές μαστογραφίες).

-  Νέα μηχανήματα έχουν έρθει και λειτουργούν (π.χ. νέος καρδιολογικός υπέρηχος, νέο σετ λαπαροσκοπικών επεμβάσεων) και άλλα είναι προ των πυλών (νέος αξονικός τομογράφος).

-  Οι χειρουργικές επεμβάσεις έχουν αυξηθεί κατά 30% περίπου (+1100 χειρουργικές επεμβάσειςτο 2017 σε σχέση με το 2016, παρά την αποχώρηση του κ.Γατσούλη

-  Οι συνεδρίες χημειοθεραπείας έχουν επίσης αύξηση 15% το 2017 σε σχέση με το 2016, παρά το δυσθεώρητο κόστος των σκευασμάτων.

-  Νέες λειτουργίες έχουν ενταχθεί στην καθημερινή χρήση εκσυγχρονίζοντας στην πράξη το νοσοκομείο και εξοικονομώντας πόρους για το νοσοκομείο (κατάργηση ακτινολογικών φιλμ), άλλες εντάσσονται αυτές τις μέρες (κατάργηση έγγραφης αλληλογραφίας πρωτοκόλλου)

- Νέα συστήματα ασφαλείας λειτουργούν για την αποτροπή κλοπών, όπως κάμερες ασφαλείας(μη ξεχνάμε ότι ούτε υπαλλήλους φύλαξης δεν βρήκαμε όταν αναλάβαμε τη διοίκηση).

- Σταματήσαμε την εκμετάλλευση των ιδιωτικών εταιριών καθαριότητας, προσλαμβάνοντας περισσότερους εργαζομένους, βελτιώνοντας τις συνθήκες εργασίας, αυξάνοντας τους μισθούς τους και εξοικονομώντας χρήματα για το νοσοκομείο.

θα μπορούσαμε να γράφουμε πολλές σελίδες πεπραγμένων, όμως για να μην κουράζουμε, παραπέμπουμε στην παρουσίαση περπαγμένων της διοίκηση που έγινε τον Φεβρουάριο και ξεπερνάει τις 20 σελίδες Α4....

Όσο για την αναφορά του ποιοί εφημερεύουν σε ένα τμήμα επειγόντων ας ανατρέξει η τοπική οργάνωση στους νόμους και τις υπουργικές αποφάσεις που το ίδιο το κόμμα που εκπροσωπεί η ΝΟΔΕ, μαζί με το συγκυβερνών κόμμα το 2012 νομοθέτησαν, όπως δηλαδή το ποίες ιατρικές ειδικότητες μπορούν να εργάζονται σε ένα οργανωμένο τμήμα επειγόντων. Μεταξύ αυτών θα βρει και τους πνευμονολόγους.

Δυστυχώς για τη ΝΟΔΕ και την ατυχέστατη κριτική της και ευτυχώς για την Κέρκυρα, παρά τα μνημόνια,το νοσοκομείο μας αναπτύσσεται.
Επιβεβαιώνει ότι είναι δευτεροβάθμιο ίδρυμα, με όλα τα παραπάνω, αντίθετα με όσα γινόταν προ τριετίας που για να μη κλείσουν τμήματα ο κόσμος το περικύκλωνε ειρηνικά. Που ο κόσμος πήγαινε στα επείγοντα και εύρισκε μόνο έναν ειδικευόμενο να βγάζει τη λάντζα, που καλούσε ιδιώτες και τους πλήρωνε γιατί πολλές ειδικότητες λόγω ελλείψεων δεν εφημέρευαν.

Εάν τώρα επιθυμία της ΝΟΔΕ είναι να επιστρέψει στο παρελθόν και στην κατάσταση διάλυσης που παραλάβαμε, αυτό είναι κάτι που σα τωρινή διοίκηση μας ξεπερνά, αλλά το θέτουμε ως δίλλημα στους ψηφοφόρους του κόμματος».