Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ζόρικα τα πράγματα για τον ΑΟΚ. Μόνο ένα το εισιτήριο της ανόδου

Football League
03 Αυγούστου 2018 / 16:12
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί όλα να είναι στον αέρα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά κάποια στιγμή θα μπουν σε μια σειρά, αφού δε γίνεται να μην αρχίσουν

τα δυο πρωταθλήματα. Φαίνεται ότι τα πράγματα για τις ομάδες της Β΄ Εθνικής και φυσικά για τον ΑΟΚ θα είναι ζόρικα, ειδικά για αυτούς που θα παλέψουν για την άνοδο. Και αυτό γιατί η Superleague έχει ουσιαστικά αποφασίσει να πέσουν τρεις ομάδες τη σεζόν που έρχεται και να ανέβει μόλις μία από τη Football League.
Την ίδια ώρα η Football League έχει αποφασίσει να ανέβουν δύο ομάδες στη Super League. Στη Super League αλλά και στο Υφυπουργείο Αθλητισμού θεωρούν ότι αυτό συνέβη προκειμένου να υπάρξει πίεση από την πλευρά της Football League που είναι τηλεοπτικά άστεγη.
Σε κάθε περίπτωση, αν δεν επέλθει συμφωνία, η απόφαση για την άνοδο μίας ομάδας θα ληφθεί από την ΕΠΟ και γι’ αυτό έχει ενημερωθεί σχετικά και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Γραμμένος.
Η λογική λέει ότι πέφτουν τρεις, ανεβαίνει μία, με τον ΑΟΚ να πρέπει να κόψει πρώτος το νήμα αν θέλει επάνοδο στη Superleague. Αλλά δε θα είναι μόνος, υπάρχουν ομάδες που θα το κυνηγήσουν, όχι απλά οι περσινές διεκδικήτριες (Παναχαϊκή, Τρίκαλα, Δόξα Δράμας), αλλά λογικά θα είναι και ο Ηρακλής, ο Βόλος και ίσως ο Πλατανιάς.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια