Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υδραίου για τον θάνατο στους Οθωνούς: Κάποιοι ξεχνούν ότι το νησί ανήκει στο Δήμο Κέρκυρας

Οθωνοί
03 Αυγούστου 2018 / 11:19

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή το τραγικό γεγονός στους Οθωνούς, που έφερε ξανά στην επιφάνεια το πρόβλημα της έλλειψης γιατρών στα Διαπόντια, η επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης «Κερκυραίων Δήμος» σχολίασε:

Ένας συνάνθρωπος μας στους Οθωνούς πέθανε αβοήθητος αφού στο νησί δεν υπήρχε γιατρός.
Για κάποιους οι Οθωνοί πέφτουν μακριά και κάποιοι άλλοι έχουν ξεχάσει ότι αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του Δήμου Κέρκυρας και δεν μπορούμε να αφήνουμε αβοήθητους τους συνδημότες μας.
Η Δημόσια Υγεία είναι αυτονόητη υποχρέωση του Κράτους και η περιστασιακή κάλυψη των αναγκών της με στρατεύσιμους γιατρούς στα Διαπόντια νησιά, είναι προσωρινή λύση η οποία δεν είναι και επαρκής από τη στιγμή που όταν λήγει η θητεία τους, δεν αντικαθιστούνται άμεσα.

Η Πολιτεία, το Κράτος στο οποίο πληρώνουμε όλοι φόρους και μάλιστα υψηλούς, πρέπει να δει με άλλο μάτι το θεσμικό πλαίσιο για την τοποθέτηση αγροτικών γιατρών σε νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές.
Χρειάζονται οικονομικά, βαθμολογικά και φορολογικά κίνητρα αλλά και αυξημένη μοριοδότηση για την ένταξη στο ΕΣΥ, όσων γιατρών υπηρετούν στα Διαπόντια νησιά, γιατί τα κίνητρα που ισχύουν σήμερα δεν συγκινούν κανένα και είναι αναποτελεσματικά.
Από εκεί και πέρα όμως υπάρχουν πράγματα που μπορεί να κάνει και ο Δήμος Κέρκυρας.

Ο Δήμος μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων Δήμων της χώρας και να προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες υγείας στους δημότες.
Πως; Με τη δημιουργία δημοτικού ιατρείου που θα στελεχωθεί αρχικά από δύο γιατρούς γενικής ιατρικής και θα μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους πολίτες αλλά και να υλοποιεί δράσεις προληπτικής ιατρικής, ιδιαίτερα στα Διαπόντια νησιά και στα απομακρυσμένα χωριά του νησιού.
Η παράταξη μας ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ θα τολμήσει, θα προχωρήσει μπροστά.
Ο Δήμος Κέρκυρας θα πρέπει να αρχίσει, έστω και από το μηδέν, να στήνει το δικό του Δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.