Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ταραχώδης η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΠΡΟΤΟΥΡ!

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ
02 Αυγούστου 2018 / 10:19

ΡΟΔΟΣ. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η έγκριση της επιχορήγησης του οργανισμού με το ποσό των 370.000 ευρώ και το πλάνο δράσεων που θα υλοποιηθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2018, θέμα το οποίο πρόκειται να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του δημάρχου και προέδρου του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Φώτη Χατζηδιάκου ενώ συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου και κ. Τέρης Χατζηιωάννου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Πάππου, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων, κ. Κώστας Κατσίβας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, κ. Γιώργος Ματσίγκος, ο πρόεδρος του ΣΕΤΚΕ κ. Παναγιώτης Τοκούζης, κ.α.
Ως προς την επιχορήγηση, υπήρξε ομόφωνη απόφαση. Τα αίματα όμως άναψαν, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οι εκπρόσωποι των φορέων αναφέρθηκαν στα κακώς κείμενα τα οποία εκθέτουν τον προορισμό στα μάτια των ξένων επισκεπτών. Αυτά τα σχόλια έκαναν τον δήμαρχο να βγει εκτός αυτού και να φωνάζει ωρυόμενος πως δεν είναι δυνατόν να στοχοποιείται πάντα ο Δήμος και να μην αναγνωρίζονται από κανέναν το έργο και οι επιτυχίες της δημοτικής αρχής, στους επιμέρους τομείς.
Φέρεται δε να δήλωσε ότι κανείς δεν έχει τα… κότσια να μεταφέρει όλα αυτά τα παράπονα στην Περιφέρεια, που επίσης έχει την ευθύνη για διάφορα από αυτά τα προβλήματα που χρεώνονται στο Δήμο. Οι φωνές του δημάρχου ακούγονταν κυριολεκτικά σε όλο το δημαρχιακό μέγαρο! Μετά από όλα αυτά, αποχώρησε από τη συνεδρίαση ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Πάππου ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και άλλοι πρόεδροι φορέων ήταν έτοιμοι να αποχωρήσουν, συγκρατήθηκαν όμως την τελευταία στιγμή!
Τι προβλέπει το πρόγραμμα δράσεων του ΠΡΟΤΟΥΡ
Όπως έγραψε η «δημοκρατική» στην εισήγησή της προς το δημοτικό συμβούλιο, η αντιδήμαρχος τουρισμού, κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο Οργανισμός έχει αποκτήσει εκτός από την απαραίτητη τεχνογνωσία και εμπειρία, ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να έχει υψηλή προτεραιότητα στη δέσμευση χώρων, στις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις, αρωγή στη διοργάνωση τουριστικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή σημαντικών εκπροσώπων των τουριστικών αγορών του ενδιαφέροντος της Ρόδου.
‏Ως εκ τούτου, ζητείται από το σώμα να εγκρίνει την επιχορήγηση του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού (ΠΡΟΤΟΥΡ) με το ποσό των Τριακοσίων εβδομήντα χιλιάδων ευρώ (370.000) για την υλοποίηση εγκεκριμένου προγράμματος δράσης για το 2018 από τον ΠΡOΤΟΥΡ, σύμφωνα με τις διατάξεις του αριθμού 94 εδ. Β παρ.30 του Ν.3852/2010 σε βάρος του ΚΑ 00-6736.0001 με τίτλο «Επιχορηγήσεις σε Πολιτιστικούς Συλλόγους και Σωματεία» και διαθέτει την αναγκαία πίστωση.
Στην ίδια συνεδρίαση θα εξεταστεί και εισήγηση για την αξιολόγηση δυνατοτήτων ανάπτυξης και προώθησης καταδυτικού τουρισμού στο Δήμο Ρόδου με σκοπό τη δημιουργία καταδυτικών πάρκων.
 
 
 
 Πηγή:www.dimokratiki.gr