Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η συναυλία της Φιλαρμονικής Εταιρείας στο Πάλκο της Πάνω Πλατείας

ΦΕΚ
02 Αυγούστου 2018 / 06:14
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Σάββατο 11 Αυγούστου 2018 η Μπάντα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας (ΦΕΚ) θα πραγματοποιήσει στο Πάλκο της Άνω Πλατείας

την καθιερωμένη συναυλία της στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνα κατά την Πολιορκία της Κέρκυρας το 1716. Η συναυλία θα ξεκινήσει με το εμβατήριο Gibraltar του Βρετανού συνθέτη στρατιωτικής μουσικής Richard Waterer. Ακολουθούν δύο έργα του Gioacchino Rossini, η εισαγωγή από την όπερα Tancredi και ένα τραγούδι από τη συλλογή Les soirées musicales σε ρυθμό ναπολιτάνικης ταραντέλας με τίτλο La Danza ως φόρος τιμής στο Έτος Rossini για τα 150 χρόνια από τον θάνατο του συνθέτη.  Στη συνέχεια, η πόλκα Λουλού του Αλέξανδρου Κατακουζηνού, το Passo Doppio “Del Maestro” ενός από τους πρώτους αρχιμουσικούς της ΦΕΚ Ιωσήφ Λιμπεράλη και η συμφωνική φανφάρα «Αλκίνοος, Βασιλεύς των Φαιάκων» του αρχιμουσικού της ΦΕΚ Σπύρου Προσωπάρη. Ακολουθεί η ισπανική zarzuela (θαρθουέλα), ένα οπερατικό είδος από την Ισπανία του 19ου αιώνα με τίτλο La Boda de Luis Alonso, μια επιλογή από μουσική και τραγούδια του Γιάννη Μαρκόπουλου κι ένα ταξίδι στις ταινίες του Φεντερίκο Φελίνι με τη μουσική του Ιταλού συνθέτη Νίνο Ρότα. Η συναυλία θα κλείσει με νότες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, από γνωστά τραγούδια του βασιλιά της ροκ εν ρολ Έλβις Πρίσλευ και με το εμβατήριο Florentiner March του Τσέχου συνθέτη J. Fucik σε μια διασκευή με το γνωστό αυστριακό χιούμορ των Mnozil Brass.
Διευθύνει ο Αρχιμουσικός Σπύρος Προσωπάρης
Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018, στο Πάλκο Άνω Πλατείας

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.