Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο ΧΥΤΥ Λευκίμμης καθοριστικός παράγοντας για την ομαλή εξέλιξη διαχείρισης των σκουπιδιών, λέει ο Γαλιατσάτος

περιφερεάρχης
31 Ιουλίου 2018 / 17:17

ΚΕΡΚΥΡΑ. Να ξαναδιαβάσουν σωστά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων για τη διαμορφωθείσα κατάσταση στη Λευκίμμη και να μην δημιουργούν λανθασμένες και θολές εντυπώσεις στους κατοίκους της Νότιας Κέρκυρας και ευρύτερα της κοινωνίας, ζητάει ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος από τους συμβούλους της Λα.Συ.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέφρασε, κατά την τελευταία συνεδρίαση του,την αγωνία του για τη συνεχιζόμενη κατάσταση της έντασης που επικρατεί στην περιοχή της Λευκίμμης, λόγω της παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων, ενώθεωρεί αναγκαία και απαραίτητη την αποκλιμάκωση της παρουσίας τους στην περιοχή. Παράλληλα στηρίζει την ένταξη του ΧΥΤΥ Λευκίμμης στο σύστημα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Κέρκυρας, καθώς ως γνωστόν, αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ομαλή εξέλιξη της διαχείρισης τους,ενώ πρότεινε να εξασφαλιστεί ο περιβαλλοντικός έλεγχος της λειτουργίας αυτής, μέσω της αρμόδιας Υπηρεσίας όσο και μέσω ανεξάρτητου Παρατηρητή. Η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων πρέπει να έχει δημόσιο χαρακτήρα και αποκλειστικά δημόσια χρηματοδότηση. Πρέπει να συναινέσουμε όλοι στην από κοινού προσπάθεια της διευθέτησης του χρόνιου, σοβαρού, ζητήματος των απορριμμάτων στην Κέρκυρα.
 
Για τον Σπύρου
 
«Η στάση όλων των πολιτικών παρατάξεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κρίνεται και θα κριθεί και στο μέλλον, αυστηρά από τους πολίτες των Ιονίων Νήσων, επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και προσθέτει «υπάρχουν τουλάχιστον δύο παρατάξεις που δεν πήραν μέρος, τέσσερα χρόνια τώρα, σε καμία από τις συζητήσεις που έγιναν στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων,ενώοι επικεφαλής τους είναι λαλίστατοι στις οθόνες της τοπικής τηλεόρασης. Το ίδιο ισχύει και για τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας,στο Π.Σ., κ. Σπύρου, ο οποίος αφού τοποθετήθηκε καταγγέλλοντας όλους τους άλλους, στην ώρα της κρίσιμης ψηφοφορίας, εξαφανίστηκε. Ουδείς δικαιούται να εκμεταλλεύεται για ψηφοθηρικούς λόγους τόσο σοβαρά θέματα της κοινωνίας».