Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σέντρα για Λευκίμμη και Κρόνο στις 23 Σεπτεμβρίου

Γ΄ Εθνική
31 Ιουλίου 2018 / 16:28
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Γ΄ Εθνική είναι η κατηγορία στην οποία για πρώτη φορά θα υπάρχει παρουσία δυο κερκυραϊκών ομάδων, ΑΕ Λευκίμμης και Κρόνου Αργυράδων.

Οι ομάδες θα ξεκινήσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΠΟ, με τη δήλωση συμμετοχής να έχει καταληκτική ημερομηνία τη Δευτέρα 13 Αυγούστου.
Φέτος υπάρχουν και κάποιες σημαντικές αλλαγές που αξίζει να προσέξουν οι ομάδες. Η μία είναι πως υποχρεωτικά στην ενδεκάδα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον επτά έλληνες, ποδοσφαιριστές δηλαδή που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εθνικές ομάδες. Για την αγωνιστική περίοδο 2018–2019 είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνα δύο ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των 21 ετών και σε περίπτωση που οποιοδήποτε σωματείο δεν τηρήσει τη συγκεκριμένη υποχρέωση, θα του επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ ανά αγώνα. Επίσης στους αγώνες του πρωταθλήματος της Γ ́ Εθνικής κατηγορίας επιτρέπεται, σε όλη την διάρκεια του αγώνα, η αντικατάσταση μέχρι 4 ποδοσφαιριστών (άρθρο 16 του Κ.Α.Π.).
Βέβαια στην προκήρυξη αναφέρεται ότι το πρωτάθλημα θα γίνει σε οκτώ ομίλους και θα προβιβαστούν τέσσερις ομάδες στη Β΄ Εθνική, που σημαίνει μπαράζ, όπως τη σεζόν που τελείωσε. Όμως με εκκρεμότητα σε ότι έχει σχέση με τις προκηρύξεις στις δυο επαγγελματικές κατηγορίες, κανείς δεν ξέρει αν θα τηρηθεί η διάταξη για άνοδο τεσσάρων ομάδων.  Τέλος αναφέρει ότι από τις τοπικές ΕΠΣ θα προβιβαστούν στη Γ’ Εθνική για την περίοδο 2019-2020 όλες οι πρωταθλήτριες των Ενώσεων.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια