Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στη Super League η Κέρκυρα με 2-0 τον Απόλλωνα (ΦΩΤΟ)

ΑΟΚΚ
09 Μαΐου 2016 / 21:18
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο ΑΟΚΚ νίκησε στο ΕΑΚΚ τον Απόλλωνα και τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος κέρδισε την άνοδο της και μαθηματικά στην Super League.

Πανηγυρική ατμόσφαιρα στο τέλος του ματς από παίκτες, προπονητές και φιλάθλους, για την επίτευξη του στόχου που είχε μπει από την αρχή του πρωταθλήματος, η ομάδα να γυρίσει στην κατηγορία που για μη αγωνιστικούς λόγους την είχαν υποβιβάσει πέρσι.
Ήθελε μόλις ένα βαθμό για να κλειδώσει την άνοδο, πήρε όμως τρεις, παρ΄ ότι στο α΄ μέρος ήταν μέτρια αγωνιστικά, με τον Απόλλωνα να έχει μπει καλύτερα στο ματς, αλλά να μην απειλεί επικίνδυνα. 
Στην επανάληψη, ένα κτύπημα φάουλ από τα γνωστά του Χιτζίδη στο 53΄ δεν μπόρεσε να αποκρούσει ο Αποστολίδης, που φέρει ευθύνη για το γκολ,  η μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.   Η Κέρκυρα με ανεβασμένη ψυχολογία ήταν πλέον πιο επικίνδυνη και στο 68΄ ο Σουάνης ξεχύθηκε μόνος από το κέντρο του γηπέδου, πέρασε και τον Αποστολίδη και έκανε το 2-0. Στο επόμενο λεπτό αποβλήθηκε ο Κονέ εκνευρισμένος στην περιοχή της Κέρκυρας κτύπησε αντίπαλο, ενώ ο Απόλλωνας τελείωσε με 9 παίκτες το ματς, αφού ο Βάντερσον επεδίωξε να δεχθεί 2η κίτρινη στο 93΄ και την δέχθηκε, αποχωρώντας από το ματς.  
Με το σφύριγμα της λήξης, ακολούθησαν ποανηγυρισμοί από τους παίκτες, ανοίχθηκαν σαμπάνιες και το γλέντι ξεκίνησε, για την μεγάλη επιτυχία της ομάδας.  
 Διαιτητής: Γρατσάνης (Τρικάλων)
Βοηθοί: Τζάνης (Τρικάλων), Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής
ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Κουτζαβασίλης, Σουάνης, Αρναρέλλης (75' Κρητικός), Ζορμπάς, Γκόμες, Καρντόσο (28' Ανδρεόπουλος), Παμλίδης (57' Κόντος), Χιντζίδης, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Νίκιτς.
ΑΠΟΛΛΩΝ (Γιώργος Βαζάκας): Αποστολίδης, Πάνος, Κύργιας, Δεληζήσης, Μπουτζίκος, Μπουντόπουλος (69' Στεργίδης), Κονέ, Παρπέξ (84' Ψιάνος), Φατιόν, Βάντερσον, Φομίν (5' Φαρινόλα).
 
Διεκόπη το μας στο Μενίδι
Στο Μενίδι έπαιζαν χθες Αχαρναϊκός-Χανιά, αλλά το ματς δεν τελείωσε ποτέ, αφού στο 89΄ και ενώ το σκορ ήταν 0-0, δόθηκε πέναλτι σε βάτος των γηπεδούχων, ο επόπτης δέχθηκε μπουκάλι με νερό από την εξέδρα και ο διαιτητής Μιχαηλίδης από την Βοιωτία διέκοψε το ματς. Θα μηδενιστεί ο Αχαρναϊκός, θα του αφαιρεθούν και τρεις βαθμοί, ενώ τα Χανιά θα πάρουν τους βαθμούς της νίκης. 
 
Πρόγραμμα  (31η αγωνιστική)
Πανελευσινιακός - Αγρ. Αστέρας 1-0
Καλλιθέα - Κισσαμικός 2-1
Λαμία - Ζάκυνθος 1-0
Παναχαϊκή - Ολυμπιακός Βόλου   α.α. 3-0
ΑΕ Λάρισα - Πανσερραϊκός 1-0
Παναιγιάλειος - Τρίκαλα 0-0
Εργοτέλης - Αναγ. Καρδίτσας α.α. 0-3
Αχαρναϊκός - Χανιά διεκόπη 
Κέρκυρα - Απόλλων 2-0
 
 
Η βαθμολογία 
Α.Ο. Κ. Κέρκυρα 69
Α.Ε. Λάρισα  69
Α.Ο. Τρίκαλα 60
Απόλλων  54
Λαμία  51
Κισσαμικός  48
Καλλιθέα 46
Αχαρναϊκός 41
Αναγέννηση Καρδίτσας 39
Παναιγιάλειος 38
Πανσερραϊκός 37
Α.Ο. Χανιά 35
Αγροτικός Αστέρας 34
Ζάκυνθος 31
Πανελευσινιακός 31
Παναχαϊκή 28
Ολυμπιακός Βόλου  αποχώρησε
Εργοτέλης  αποχώρησε
* Ο Απόλλωνας και τα Χανιά έχουν από ένα μηδενισμό και -3.
** Δεν υπολογίζεται το ματς Αχαρναϊκού - Χανίων.
 
Επόμενη (32η αγωνιστική)
Δευτέρα 16/5/2016 ώρα 16:00
Αχαρναϊκός - Πανελευσινιακός
Αγροτικός Αστέρας - Καλλιθέα
ΑΟ Χανιά - Λαμία
Κοσσαμικός - Παναχαϊκή
Ζάκυνθος - ΑΕ Λάρισα
Ολυμπιακός Βόλου - Κέρκυρα
Πανσερραϊκός -Παναιγιάλειος
Απόλλων - Αναγέννηση Καρδίτσας
Τρίκαλα - Εργοτέλης
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια