Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους

Λευκίμμη
27 Ιουλίου 2018 / 13:16

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δυο Λευκιμμιώτες, που βαρύνονται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Στα δικαστήρια και σε δυο φάσεις βρέθηκαν δεκάδες συντοπίτες, που εκδήλωσαν με συγκινητικό τρόπο την υποστήριξη και την αλληλεγγύη τους.

Ο ένας είχε συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου και κρατούνταν ενώ ο έτερος κλητεύτηκε και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και τον Ανακριτή. Οι περιοριστικοί όροι περιγράφονται ως υποχρέωση παρουσίας δις μηνιαίως στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκίμμης. Ο δικηγόρος τους μιλώντας στους δημοσιογράφους εκδήλωσε την πεποίθησή του ότι και η κατηγορία για ηθική αυτουργία στην τέλεση αξιόποινων πράξεων, κακουργηματικού χαρακτήρα, (εμπρησμός, έκρηξη) θα καταπέσουν στο Δικαστήριο. Μέλη του Αλεύχιμου σχολίαζαν την υπόθεση λέγοντας ότι γίνεται για εκφοβισμό με κατηγορίες που είναι αδύνατον να σταθούν.


Στο μεταξύ Οργανώσεις και Φορείς που συγκροτούν την «Λαϊκή Συνέλευση Λευκίμμης» και συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη το βράδυ σε Κέρκυρα και Αθήνα διαμαρτυρόμενοι για την λειτουργία του ΧΥΤΑ στην Λευκίμμη και την παρουσία των ΜΑΤ, ανακοίνωσαν κατά την διαδικασία που έγινε μπροστά από το ιστορικό δημαρχείο στο Σαν Τζιάκομο, ότι θα πραγματοποιήσουν εκ νέου ανοικτή συνέλευση, το Σάββατο στις 8 μ.μ. στην Λευκίμμη, στο Γυμνάσιο.