Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι κερκυραϊκοί Φορείς μαζεύουν εφόδια για τους πληγέντες

είδη πρώτης ανάγκης
25 Ιουλίου 2018 / 09:38

Καλούνται οι Κερκυραίοι πολίτες να συνδράμουν με όποια δυνατότητα έχει ο καθένας στη συγκέντρωση τροφίμων, αναλώσιμων, βρεφικών ειδών και ιατροφαρμακευτικών προμηθειών.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Εργατικό Κέντρο εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική, καθώς και τη βαθιά του οδύνη για τις καταστροφές και τις απώλειες περιουσιών στις πληγείσες περιοχές. 
Καλούνται οι Κερκυραίοι πολίτες να συνδράμουν με όποια δυνατότητα έχει ο καθένας στη συγκέντρωση τροφίμων, αναλώσιμων, βρεφικών ειδών και ιατροφαρμακευτικών προμηθειών. Διάφοροι φορείς και συλλογικότητες του νησιού μας, όπως η Περιφέρεια, ο Δήμος, το Επιμελητήριο, η Αστυνομία, η Μητρόπολη, ο Σύλλογος ΑμΕΑ συγκεντρώνουν τα απαραίτητα για τους συνανθρώπους μας εφόδια σε κιόσκι στην Πάνω Πλατεία, από την Τετάρτη και μέχρι την Παρασκευή, κατά τις ώρες 10 το πρωί έως 8 το βράδυ.
Ακολουθεί η λίστα ειδών πρώτης ανάγκης:
 
ΦΑΡΜΑΚΑ
Παυσίπονα( Depon, ασπιρίνη, ponstan). Αντιβιώσεις, Οινόπνευμα, Οξυζενέ, Ιώδειο, Σουλφαμιδόσκονη, Betadine, Hexalen (απαραίτητο για μολύνσεις στο φάρυγγα κ.α), Immodium (κατά της διάρροιας), Βαμβάκι, Γάζες, Επίδεσμοι, Γαντζάκια επιδέσμων, Αμμωνία, Σκευάσματα για τσιμπήματα εντόμων, Αλοιφή για εγκαύματα, Αλοιφή κατά μυϊκών πόνων, Σπρέι αερολίν για βήχα ή σιρόπι βήχα, Χάπια για το στομάχι, Χαρτομάντηλα, Κολλύριο για τα μάτια, Αποφρακτικό μύτης, Φάρμακα που τυχόν λαμβάνονται από τα άτομα της οικογένειας.
 
ΤΡΟΦΙΜΑ
Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.). Γάλατα μακράς διάρκειας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ. Χυμούς.
 
ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ-ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΟΣ
Χαρτιά Υγείας, Χαρτί κουζίνας, Χαρτοπετσέτες, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα, Σαπούνια, Βούρτσες για τα δόντια, Οδοντόκρεμες, Ξυραφάκια και αφρός ξυρίσματος και Απορρυπαντικό ρούχων (πλυντηρίου και για το χέρι).