Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η εκδήλωση της αλληλεγγύης και της προσφοράς απαιτεί το ελάχιστον της οργάνωσης και του συντονισμού

πυρκαγιά
25 Ιουλίου 2018 / 07:16
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Δημιουργούνται τουλάχιστον δυο απορίες από την οργάνωση της κερκυραϊκής κοινωνίας να αντιμετωπίσει, να συμβάλει στην αντιμετώπιση ανθρώπινης καταστροφής, που ευτυχώς γι΄ αυτήν δεν έγινε στο έδαφός της.

Η πρώτη έχει να κάνει με την έλλειψη συντονισμού όσον αφορά στην συγκέντρωση εφοδίων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες. Δεν μπορεί να μην υπάρχει πρωτόκολλο για το πως γίνεται αυτό; Διότι θεάρεστη η εκδήλωση της πρωτοβουλίας απ' όπου κι αν εκδηλώνεται όμως περιορίζεται η δυναμική και η αποτελεσματικότητά της όταν δεν απαντώνται ερωτήματα του τύπου «τι, πόσο πως». Και για την απάντηση αυτή υπεύθυνη είναι η Πολιτική Προστασία, που εδρεύει στην Περιφερειακή Ενότητα και θα έπρεπε ήδη να έχει κάνει ανακοινώσεις.
Η δεύτερη απορία έχει να κάνει με το τριήμερο πένθος και τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Τελικώς αναβάλλονται ή όχι; Ας το ξεκαθαρίσουν οι Φορείς και οι παραγωγοί τους ώστε η πληροφορία να είναι καθαρή μη επιδεχόμενη άλλης ερμηνείας.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.