Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τι αναφέρεται στη δικογραφία σε βάρος δυο τουλάχιστον και πλέον Λευκιμμιωτών

Λευκίμμη
24 Ιουλίου 2018 / 16:38

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δικογραφία για τουλάχιστον δυο άτομα έχει συντάξει η Ασφάλεια με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στην Λευκίμμη. Έχει συλληφθεί ένας, αναζητείται ένας άλλος ενώ από την ταυτοποίηση στοιχείων δεν αποκλείεται ο κατάλογος να μεγαλώσει, δήλωσαν εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κερκύρας σε ερώτηση του enimerosi.com.

H δικογραφία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αναφέρεται στα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και της ηθικής αυτουργίας σε ενέργειες όπως εμπρησμοί, εκρήξεις κλπ. Την Τρίτη ο συλληφθείς ζήτησε και έλαβε 48ωρη προθεσμία έως ότου οδηγηθεί στον Ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις ίδιες πηγές, το σχετικό υλικό συγκεντρώθηκε από τους λογαριασμούς f/b των ίδιων, αποτελούμενο από φωτογραφίες και video, που ανάρτησαν.
Στην Λευκίμμη έχει ήδη εκδηλωθεί αντίδραση σ' αυτήν την κλιμάκωση των γεγονότων. Είναι πολλές οι αναρτήσεις στο f/b, που καταδικάζουν τις ενέργειες της Αστυνομίας και δηλώνουν την αλληλεγγύη στους συλληφθέντες.
Ως γνωστόν, η ανοικτή συνέλευση της προγούμενης Παρασκευής αποφάσισε την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στην πόλη την Πέμπτη ενώ ανακοινώθηκε ότι την ίδια ώρα οργανώνεται συλλαλητήριο αλληλεγγύης και καταδίκης της αστυνομικής παρουσίας στην Λευκίμμη από πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς, αποδήμους Λευκιμμιώτες, μέλη άλλων εθνικοτοπικών συλλόγων κ.α.