Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπόνους μέχρι 9000 ευρώ αν ο ΟΦΑΜ παίξει στο κύπελλο

Κύπελλο Ελλάδας
23 Ιουλίου 2018 / 17:10
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Νέα μορφή που θα έχει το Κύπελλο Ελλάδας την επόμενη σεζόν, καθώς η ΕΠΟ ανακοίνωσε πως θα συμμετάσχουν σε αυτό οι 32 επαγγελματικές

ομάδες αλλά και οι Κυπελλούχοι των ΕΠΣ. Κάτι που σημαίνει ότι ο κυπελλούχος ΟΦΑΜ έχει δικαίωμα συμμετοχής. Βέβαια στην κλήρωση δε θα πέσει με ομάδα επαγγελματική, τουλάχιστον στην αρχή, αφού οι κυπελλούχοι των ΕΠΣΚ θα ξεκινήσουν να παίζουν μεταξύ τους, ώσπου να μείνουν 16 (συνολικά είναι 53) και τότε θα κληρωθούν με ομάδα της Β΄ Εθνικής την οποία θα αντιμετωπίσουν ως γηπεδούχοι.
Στην όλη αυτή κατάσταση, διαφαίνεται η πρόθεση της ΕΠΟ, να πριμοδοτηθούν οι ερασιτεχνικές ομάδες, ώστε να δηλώσουν συμμετοχή στον θεσμό, γιατί κακά τα ψέματα ένα εκτός έδρας ταξίδι είναι πολυέξοδο, αλλά και εντός έδρας να κληρωθεί μια ομάδα να παίξει, θέλει σχεδόν 1.000€ για τη διαιτησία. Έτσι υπάρχει η σκέψη όποια το πράξει, να λάβει 2.000 ευρώ, ενώ εκείνες που θα προκριθούν στη 2η και 3η φάση της διοργάνωσης, θα πάρουν 3.000 και 4.000 ευρώ αντίστοιχα. Αυτόματα, εάν μία Κυπελλούχος ΕΠΣ φτάσει ένα βήμα πριν τους ομίλους, τότε θα έχει λάβει μπόνους 9.000 ευρώ.
Στον σχεδιασμό του ΟΦΑΜ είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΕΠΣΚ, αλλά και η συμμετοχή στο κύπελλο Ελλάδος με τη μορφή που έχει πάρει φέτος, δεν τον αφήνει αδιάφορο, είναι πρωτόγνωρο και  δελεαστικό να δηλώσει συμμετοχή και να περάσει δυο γύρους φτάνοντας στους 16 και στην πρόκληση να αντιμετωπίσει επαγγελματική ομάδα.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια