Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πλοίο για πόσιμο νερό & εγκλωβισμένα οχήματα πήγε στα Διαπόντια Νησιά

Διαπόντια Νησιά
21 Ιουλίου 2018 / 09:23

Μετά από δύο βδομάδες, περιμένοντας από το Υπουργείο Ναυτιλίας να αντικαταστήσει το «Αλέξανδρος»

Είδη πρώτης ανάγκης και νερό μεταφέρονται σήμερα στα Διαπόντια, που εδώ και δύο εβδομάδες έχουν μείνει χωρίς οχηματαγωγό, λόγω μηχανικής βλάβης του πλοίου «Αλέξανδρος» που εκτελεί δρομολόγια με εμπορεύματα και αυτοκίνητα από την πόλη της Κέρκυρας.

Περιμένοντας από το Υπουργείο Ναυτιλίας να αντικατασταστήσει το "Αλέξανδρος", το οποίο αναμένεται να μείνει εκτός γραμμής όλον τον Ιούλιο, ο Δήμος Κέρκυρας με προγραμματισμένο δρομολόγιο απορρίμματων, μεταφέρει εμπορεύματα πρώτης ανάγκης (πόσιμο νερό) και κάποια εγκλωβισμένα οχήματα.

Το πλοίο του Δήμου, έχοντας φορτώσει από το βράδυ είδη πρώτης ανάγκης, κατά κύριο λόγο παλέτες με νερά, ξεκίνησε στις 6 το πρωί, μαζί με τους αρμόδιους αντιδημάρχους Μαθρακίου Νόνη Μάστορα, Οθωνών Θ. Λουκανάρη και Ερείκουσας Ανδρέα Γουλή για τα τρία ακριτικά νησιά στα βοριοδυτικά της Κέρκυρας.

Μιλώντας στο enimerosi.com η αντιδήμαρχος Μαθρακίου Νόνη Μάστορα, ανέφερε ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα πιθανότατα θα δοθεί λύση από το Υπουργείο Ναυτιλίας με τη δρομολόγηση οχηματαγωγού.

Να σημειωθεί ότι οι επιβάτες χωρίς οχήματα έχουν δυνατότητα μετακίνησης με το πλοίο της γραμμής "Πήγασος" που φεύγει από το λιμάνι του Αγίου Στεφάνου στη Βόρεια Κέρκυρα.