Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απευθείας άνοδος μόνο για τον πρωταθλητή στη Football League

ΑΟΚ Κέρκυρα
20 Ιουλίου 2018 / 15:34
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δυσκολότερη γίνεται για τον ΑΟΚ η επιστροφή στη Superleague αφού όλα δείχνουν πως μόνο ο πρωταθλητής θα πάρει το εισιτήριο της απευθείας ανόδου.

Η ΓΣ που έχει προγραμματίσει η Λίγκα για τις 30/7 είναι καθοριστική, θα γίνει και η κλήρωση, αλλά θα βγει και η προκήρυξη που θα αναφέρεται και στο πως θα πάει σε 14 ομάδες τη σεζόν 2019-2020. Υπήρχε η σκέψη στην αρχή να πέσουν δυο ομάδες απευθείας και δυο να παίξουν μπαράζ με τις δυο πρώτες της Football League, αλλά υπάρχει μεγάλη αντίδραση και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε τις τρεις τελευταίες ομάδες  με απευθείας υποβιβασμό, ενώ η 12η θα παίξει μπαράζ με τη 2η της Β΄ Εθνικής, ενώ απευθείας θα ανέβει η πρωταθλήτρια.
Η πρόταση Βασιλειάδη, παρά το «τελεσίγραφο» που τους έστειλε δε δείχνει να γίνεται αποδεκτή και υπάρχει περίπτωση η όλη κατάσταση να παρασύρει και τη Γ΄ Εθνική, εκεί όπου έχουμε δυο κερκυραϊκές ομάδες. Και εδώ κανείς δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι, αν τη σεζόν 2019-2020 οι όμιλοι γίνουν από οκτώ τέσσερις, πράγμα που σημαίνει ότι φέτος θα έχουμε περισσότερες ομάδες να πέφτουν και την επόμενη χρονιά οι πρωταθλήτριες ομάδες των ΕΠΣΚ να ανεβαίνουν στη Γ΄ Εθνική μετά από αγώνες μπαράζ. Υπάρχει μέχρι και η σκέψη της επιστροφής στην παλιά Δ΄ Εθνική και όλα αυτά είναι αλληλένδετα, η Superleague θα καθορίσει πολλά και η ΕΠΟ για να βγάλει τις δικές της προκηρύξεις θα θέλει να τις συνδυάσει  ανάλογα με το πώς θα κινηθούν οι δυο επαγγελματικές κατηγορίες. Επίσης θα είναι δύσκολα και για τις πρωταθλήτριες ομάδες των οκτώ ομίλων της Γ΄ Εθνικής να ανέβουν στη Β΄, αφού μόλις δύο θα πάρουν το εισιτήριο. Με το τοπίο θολό και εν αναμονή των προκηρύξεων, το σίγουρο είναι ότι  η Γ’ Εθνική αναμένεται να έχει 8 ομίλους φέτος ενώ για του χρόνου βλέπουμε.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια