Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Καρύδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας

Στίβος
20 Ιουλίου 2018 / 15:19
Σπύρος Πίκουλας

τον ερχόμενο Οκτώβριο στο Μπουένος Άιρες (11-17/10), ανάμεσά τους και η νεαρή σπουδαία Κερκυραία άλτρια του μήκους και του τριπλούν, η Σπυριδούλα Καρύδη.
Η αθλήτρια του ΚΓΣ, στην πρώτη της χρονιά που ασχολήθηκε με τα άλματα και κάτω από τις οδηγίες του Παύλου Σκορδίλη, εντυπωσίασε, κατέρριπτε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και έγινε κάτοχος και των Πανελληνίων ρεκόρ σε μήκος και τριπλούν στην κατηγορία της, ενώ πέτυχε μεγάλες διακρίσεις, όπως το χάλκινο μετάλλιο και η 4η θέση στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες Κ18. Τώρα καλείται να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας, ένα μακρινό (ίσως και άπιαστο) όνειρο πέρσι, που όμως  γίνεται πραγματικότητα και θα ταξιδέψει  στην Αργεντινή τον Οκτώβρη.
Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ενημέρωσε τον ΣΕΓΑΣ για την επιλογή των αθλητών, όπως προέκυψε ανάλογα με την παρουσία τους στο Γκιορ στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες. Η Σπυριδούλα Καρύδη ήταν η μόνη που είχε το δικαίωμα να αποφασίσει το αγώνισμα που θα μπορούσε να κάνει και επέλεξε να πάρει μέρος στο τριπλούν.
Για τους αγώνες αυτούς επιλέχθηκαν τέσσερις αθλητές και οχτώ αθλήτριες, η ελίτ του στίβου της χώρας για τη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία και είναι τιμή να είναι ανάμεσά τους και η Σπυριδούλα, σε μια τόσο σπουδαία διοργάνωση.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια