Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γαλλικές Μελωδίες: Ένα Βράδυ με Γαλλική Μουσική και Ποίηση

Verlaine
17 Ιουλίου 2018 / 13:59
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΠΑΞΟΙ. Ποιήματα των Verlaine, Malarmé και Baudelaire μελοποιημένα από τον Claude Debussy

Με τον Νικόλα Σπανό (κόντρα τενόρο) & Νίκο Ζαφρανά (πιάνο)
Ο Νικόλας Σπανός Nicholas Spanos σπούδασε μουσική στην Ελλάδα, στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, Βαλτιμόρη (ΗΠΑ), στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών στην Βιέννη. Σήμερα είναι ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους κόντρα τενόρους της Ευρώπης και εμφανίζεται σε αναρίθμητα μουσικά θέατρα της Ευρώπης, της Αυστραλίας και των ΗΠΑ. Έχει λάβει βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς με πιο σημαντικά αυτά του Καλύτερου Νέου Καλλιτέχνη της Χρονιάς από την Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής, το Διεθνές Βραβείο «Τέχνη»  για Λυρικούς Τραγουδιστές καθώς και βραβεία για την ηχογράφηση του έργου του Χέντελ Ορέστης και Ταμερλάνος και του έργου Ολυμπιάδα του Μεταστάζιο από την NAÏVE Records.
Ο Νίκος Ζαφρανάς Nikos Zafranas  σπούδασε πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, στη Σχολή Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών του Γκρατς, Αυστρία καθώς και στο Πανεπιστήμιο Μπρουνέλ του Λονδίνου. Έχει διακριθεί σε διάφορους διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Έχει παίξει σε συναυλίες ως σολίστ στην Ευρώπη, στον Καναδά και στις ΗΠΑ. Είναι ιδρυτικό μέλος του Μουσικού Συνόλου  Piandaemonium. Είναι λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου και καθηγητής Μουσικής Εκπαίδευσης στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Την Τρίτη 31 Ιουλίου στις 8:00 μ.μ. στην Αίθουσα John Gough (πρώην Δημ. Σχολείο Λογγού), Λογγός

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.