Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ελεύθερο τo δ.σ. του Συλλόγου Τεμπλονίου μετά την προσαγωγή για παράνομη είσοδο στον ΧΥΤΑ

ΧΥΤΑ Τεμπλονίου
17 Ιουλίου 2018 / 05:34

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε η διαδικασία καταθέσεων των έξι μελών του διοικητικού συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Τεμπλονίου, που προσήχθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση για παράνομη είσοδο στον ΧΥΤΑ.

Κατά τις 9 το βράδυ της Δευτέρας, εισήλθαν στον χώρο, παρά την απαγόρευση εισόδου που είχε επιβληθεί, για να διαπιστώσουν, όπως οι ίδιοι είπαν στο enimerosi.com, αν πράγματι γίνεται παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων στο χώρο πίσω από τα κύτταρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν από άλλους κατοίκους. 

Ο φύλακας του ΧΥΤΑ ειδοποίησε την Αστυνομία και σε λίγα λεπτά, άνδρες της ΟΠΚΕ  έσπευσαν στο χώρο  και ζήτησαν από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να τους ακολουθήσουν στο Τμήμα «για εξακρίβωση στοιχείων», όπως είπαν. 
Μετά την προσαγωγή τους, έδωσαν καταθέσεις και τελικά αργά τη νύχτα, ξημερώματα πια, τα μέλη του Συλλόγου αφέθησαν ελεύθερα με εντολή εισαγγελέα. 

Η πρόεδρος Μάγδα Πανανικολοπούλου δήλωσε πάντως την πρόθεση του Συλλόγου να καταθέσει και πάλι μήνυση κατά του Δήμου Κέρκυρας και του Συνδέσμου Καθαριότητας, για την εναπόθεση και συσσώρευση απορριμμάτων στο χώρο του κομπόστ, δίπλα στο δεματοποιητή, το αποκαλούμενο και «τέταρτο βουνό», που έχει σχηματιστεί από την ημέρα που, με απόφαση δικαστηρίου, σταμάτησε η εναπόθεση στα τρία κορεσμένα  κύτταρα.
Όπως δεν έχει σταματήσει να δηλώνει από τότε η πρόεδρος του Συλλόγου «από δω και πέρα, ότι γίνεται, θα γίνεται νόμιμα!».