Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΟΚ: Παρουσίαση Δημήτρη Σπανού και πρώτη προπόνηση

Football League
16 Ιουλίου 2018 / 16:10
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το φετινό ξεκίνημα του ΑΟΚ έγινε την Παρασκευή με τους ποδοσφαιριστές να περνάνε εργομετρικά. Οι παίκτες τη Δευτέρα βρέθηκαν στον Πλάντραφο

στις 19:00 για την πρώτη προπόνηση της νέας σεζόν. Το επόμενο δεκαήμερο θα έχουμε εδώ στο νησί προπονήσεις, πριν η ομάδα αναχωρήσει για τα Τρία-Πέντε Πηγάδια στη Νάουσα για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας (26/7 ως 13/8).
Όμως η Δευτέρα 16/7 ήταν και η μέρα όπου η ΠΑΕ επέλεξε να παρουσιάσει τον νέο προπονητή, Δημήτρη Σπανό και τον τεχνικό διευθυντή Τάσο Βενέτη. Να σημειώσουμε ότι το τμήμα της ΠΑΕ που ασχολείται με τα ΜΜΕ, ή δεν ξέρει ή κάνει επιλεκτική ενημέρωση για κάποια θέματα.
Ο υποβιβασμός της ομάδας στη Β΄ Εθνική φέρνει και αλλαγές στα τμήματα υποδομών, αφού μόνο η Κ-19 συμμετέχει στο πρωτάθλημα αυτό, πράγμα που σημαίνει ότι καταργούνται ουσιαστικά δυο άλλες κατηγορίες. Λογικά, παιδιά που έχουν κλείσει τα 19 και δεν μπορούν να συμμετάσχουν, θα φύγουν από την ομάδα, αν δε γίνουν επαγγελματίες, αρκετά από την Κ17 θα πάνε στην κ19 και ο προβληματισμός είναι για την Κ15. Εκεί, υπάρχει σκέψη να πάρει μέρος στο τοπικό πρωτάθλημα στη Β΄ κατηγορία είτε εκτός συναγωνισμού, είτε ενεργοποιώντας μια άλλη ομάδα. Θα αποφασιστεί άμεσα τι θα γίνει.
Τέλος, οι πληροφορίες λένε ότι και οι τρεις προπονητές των υποδομών θα συνεχίσουν με μια ανακατάταξη, αφού στην Κ19 θα συνεχίσει ο προπονητής της Κ20 Κώστας Χριστοφοράκης και μαζί του θα είναι ο προπονητής της Κ15 Τάσος Μοναστηριώτης. Ο Βαγγέλης Καρπατσέλης που ήταν στην Κ17 έχει αναλάβει και συνεργάζεται για τις ακαδημίες της ΠΑΕ.  

Ματιές σε Μότα και Ορτέγκα
 
Υπάρχουν πολλά κενά στο ρόστερ και η διοίκηση προσπαθεί να τα καλύψει. Ιδιαίτερα σε ότι έχει σχέση με επιθετικούς τα πράγματα είναι δύσκολα, αφού υπάρχει μόνο ο Γεωργακόπουλος και το βάρος πέφτει σε αυτή τη θέση.
Οι πληροφορίες λένε ότι τη Δευτέρα 16/7 θα βρεθεί στο νησί ο Μπρούνο ντα Μότα Μιράντα όπως είναι το πλήρες όνομα του, ένας 23χρονος που πέρυσι αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Ελβετίας με την Ξαμάξ, ενώ έχει αγωνιστεί στις Ατλέτικο και Ναούτικο, αλλά και στην Τουρκία τη σεζόν 2016 -17 με την Γκαζιαντέπσπορ. Πέραν αυτού η Κέρκυρα εξετάζει και την περίπτωση του Ισπανού μεσοεπιθετικού Αρμίτσε Ορτέγκα ως εναλλακτική επιλογή, στο ενδεχόμενο που δεν επέλθει συμφωνία με τον Γιάννη Πασά από τον οποίο περιμένει απάντησή.  Ο 30χρονος Ορτέγκα ποδοσφαιριστής, έχει αγωνιστεί στο παρελθόν με τις φανέλες του Λεβαδειακού, του ΟΦΗ και της Λαμίας.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια