Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων για επαναπρόσληψη στο Miramare

Miramare
16 Ιουλίου 2018 / 11:24

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας

Με την παρουσία του Δ/Σ του Συνδέσμου οι εργαζόμενοι του MIRAMARE που εργάστηκαν εκεί έως το 2011 και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα το 2012 και το 2013, παρουσιάστηκαν στο ξενοδοχείο την Κυριακή το απόγευμα ζητώντας την επαναπρόσληψη τους, λαμβάνοντας για άλλη μία φορά, αρνητική απάντηση.
Το 2014 η ιδιοκτήτρια εταιρεία είχε δεσμευτεί ενώπιων του Επόπτη Εργασίας (3/4/2014 ) ότι θα εργαστούν στο ξενοδοχείο οι εργαζόμενοι , όταν αυτό επαναλειτουργήσει .
Το Σάββατο 14/7/2018 το ξενοδοχείο επαναλειτούργησε μετά από 6 χρόνια αδικαιολόγητης διακοπής της λειτουργίας του (με υπαιτιότητα της ιδιοκτήτριας εταιρείας), για μία ανακαίνιση η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να έχει ολοκληρωθεί σε λιγότερο από ένα χρόνο.
Παρ ότι οι κύριοι ‘’επενδυτές’’ έκλεισαν για 6 χρόνια μία μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα πετώντας στον δρόμο τους εργαζόμενους και μαραζώνοντας μία ολόκληρη περιοχή με μικρομάγαζα , παρ ότι επιδοτήθηκε από το υστέρημα του ελληνικού λαού για να ανακαινιστεί το ξενοδοχείο και παρά τις ρητές δεσμεύσεις τους , τώρα αρνούνται να επαναπροσλάβουν τους παλιούς εργαζόμενους , που αριθμητικά δεν ξεπερνούν το 1/5 του συνολικού αριθμού των εργαζομένων ,  που θα εργαστούν στο ξενοδοχείο.
Με την στάση τους αυτή  βάζουν στο χέρι και τις αποζημιώσεις των εργαζομένων που για δεκαετίες άφησαν ένα κομμάτι της ζωής τους σ αυτό το ξενοδοχείο.  
 Αυτοί είναι οι καπιταλιστές , όπου μαζί με τους μικροαστούς κολαούζους συμβουλάτορες τους οργανώνουν την ληστεία των λαικών στρωμάτων.

Έτσι γίνονται οι καπιταλιστές πλούσιοι, έτσι αβγατίζουν τα κεφάλαια και τις επιχειρήσεις τους, έτσι καταφέρνουν να επιβάλλονται στην μεγάλη πλειοψηφία του λαού.
Στην ασύδοτη αυτή δράση τους έχουν συνοδοιπόρους τα πολιτικά τους ανδρείκελα , την κυβέρνηση και την αυτοδιοίκηση,  που διαμορφώνουν το νομικό πλαίσιο και τους κανόνες ζούγκλας για να επιβληθεί η ληστεία σε βάρος των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών .
Για άλλη μια φορά τους προειδοποιούμε ότι για το μόνο πράγμα που θα πρέπει να είναι σίγουροι κυβερνώντες και ξενοδόχοι , είναι ότι δεν θα τους αφήσουμε σε ‘’χλωρό κλαρί’’ .
Σε ότι αφορά την περίπτωση του MIRAMARE θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την υλοποίηση των δεσμεύσεων τους .
 
                                                                    Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ