Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέα συγκέντρωση την Κυριακή με προορισμό τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης

ΜΑΤ
14 Ιουλίου 2018 / 19:48

Με ειρηνικές διαθέσεις, όπως τονίστηκε κατ΄ επανάληψη, οι κάτοικοι της Λευκίμμης θα επιχειρήσουν να μπουν στο δρόμο του ΧΥΤΑ

ΛΕΥΚΙΜΜΗ (ΚΕΡΚΥΡΑ). Το νέο ραντεβού ορίστηκε για αύριο Κυριακή στις 8 στο γήπεδο στο Νεοχωράκι. Μετά το πέρας του συλλαλητηρίου του Σαββάτου, που ξεκίνησε από το χωριό της Λευκίμμης και έφθασε στον Περιφερειακό, το Κίνημα πήρε απόφαση να συναντηθεί εκ νέου στο Νεοχωράκι και από κει να προχωρήσουν ειρηνικά προς το δρόμο που οδηγεί στο ΧΥΤΑ για να διαπιστώσουν πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση.

Όπως ανέφεραν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου, έχει κατατεθεί αίτηση στο .Α.Τ. Λευκίμμης για να απομακρυνθούν από τον Περιφερειακό οι δυνάμεις των ΜΑΤ, η παρουσία των οποίων πληγώνει την τουριστική εικόνα της περιοχής και την καθημερινότητα των κατοίκων. Το αίτημα τους επαναλήφθηκε και προφορικά στον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου. 

Ορισμένα άτομα προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να περάσουν πίσω από τις κλούβες των ΜΑΤ, όπου βρίσκονταν ανεπτυγμένες όλες οι αστυνομικές δυνάμεις. Ωστόσο, οι αστυνομικοί δεν άφησαν να περάσει ούτε "κουνούπι". Οι διοργανωτές ανέφεραν ότι θα αναμείνουν για ένα διήμερο ανταπόκριση στο αίτημά τους για άνοιγμα του Περιφερειακού και περιορισμό της αστυνομικής παρουσίας μόνο στο δρόμο που οδηγεί στο ΧΥΤΑ στα Μεσοράχια.