Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε εξέλιξη το νέο συλλαλητήριο κατά των ΜΑΤ & του ΧΥΤΑ Λευκίμμης (video-photos)

συλλαλητήριο
14 Ιουλίου 2018 / 17:25

Το Κίνημα Λευκίμμης ενάντια στην λειτουργία του παράνομου ΧΥΤΑ κάλεσε όλους τους Λευκιμμιώτες και κάθε πολίτη της Κέρκυρας σε νέο συλλαλητήριο.

ΛΕΥΚΙΜΜΗ (ΚΕΡΚΥΡΑ). Η συγκέντρωση του κόσμου έγινε στη Λευκίμμη (Ριγγλάδες, πλατεία Αγίων Πάντων).
Η πορεία περνώντας μέσα από το χωριό θα φθάσει στον Περιφερειακό Λευκίμμης, με σκοπό να ζητηθεί από την αστυνομία να ανοίξει άμεσα ο κεντρικός δρόμος, που παραμένει κλειστός από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις
Υπενθυμίζουμε ότι εδώ και 20 περίπου μέρες ότι η κυκλοφορία προς την τουριστική ζώνη του Κάβου και το Λιμάνι της Λευκίμμης.διεξάγεται πλέον μέσω αγροτικού
δρόμου.





Σε σχετική ανακοίνωσή τους ο Πολιτιστικός-Περιβαλλοντολογικός Σύλλογος «Αλεύχιμον» και το Κίνημα Λευκίμμης ανέφεραν ότι το συλλαλητήριο «για ακόμη μια φορά θα το περιφρουρήσουμε, ώστε και αυτό να έχει ειρηνικό αποτέλεσμα. Στόχος μας είναι να ζητήσουμε από την αστυνομία και την πολιτεία να επανεξετάσει το θέμα του κλεισίματος του περιφερειακού Λευκίμμης και της παρουσίας μονάδων ΜΑΤ, γεγονός που δεν ωφελεί πουθενά και πληγώνει τόσο ηθικά όσο και οικονομικά τους κάτοικους της Λευκίμμης. Η παρουσία των μονάδων ΜΑΤ δημιουργεί προκλήσεις απέναντι στους κατοίκους της Λευκίμμης με αποτέλεσμα να υπάρχουν αντιδράσεις από την πλευρά τους που εμείς σαν Κίνημα δεν μπορούμε να ελέγξουμε»





Να σημειωθεί ότι η νέα αυτή κινητοποίηση των Λευκιμμιωτών, είναι η πρώτη μετά την ανάληψη καθηκόντων του νέου προέδρου του "Αλεύχιμου"  Σπύρου Πανδή, που αντικατέστησε τη Μαρία Κοντομάρη, η οποία παραιτήθηκε.






Το Α.Τ. Λευκίμμης φυλάσσεται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να αποφευχθούν επεισόδια παρόμοια με αυτά της προηγούμενης Κυριακής. Σχετικά με το περιστατικό της ρίψης του εκρηκτικού-εμπρηστικού μηχανισμού μέσα στο αστυνομικό τμήμα, το Κίνημα Λευκίμμης έχει ανακοινώσει: «To Κίνημα Λευκίμμης ενάντια στον ΧΥΤΑ και ο Πολιτιστικός-Περιβαλλοντολογικός Σύλλογος «Αλεύχιμον» για ακόμα μια φορά καταδικάζουμε κάθε βίαιη πράξη απ’ όπου κι αν προέρχεται και ειδικότερα όταν αυτή βάζει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.



Ο Σύλλογος και το Κίνημα περιφρούρησαν με επιτυχία το μεγαλειώδες σε όγκο συλλαλητήριο, ώστε αυτό να έχει ειρηνική κατάληξη. Αυτό το γνωρίζουν και οι ίδιοι οι επικεφαλείς της Αστυνομίας που βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου.
Όσα έκτροπα έγιναν, αυτά συνέβησαν μετά το πέρας του συλλαλητηρίου».   

Στο περιφερειακό της Λευκίμμης, ο δρόμος είναι κλειστός με τις κλούβες της ΕΛ.ΑΣ. και είναι έντονη η αστυνομική παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ.



Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ