Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Λαβράνος ανέλαβε (ξανά) την ανακύκλωση

Τεμπλόνι
14 Ιουλίου 2018 / 09:03

Από τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018 το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμου Υλικού Κέρκυρας, περιήλθε στη διαχείριση της Εταιρείας RecyclingWorks ΙΚΕ, ιδιοκτησίας των Γ.και Σ. Λαβράνου, οι οποίοι είχαν τη διαχείριση του Κέντρου κ κατά τη χρονική περίοδο 2006-2016.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας: Στόχος της είναι, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης(ΕΕΑΑ), στην οποία ανήκει το ΚΔΑΥ, το Δήμο Κέρκυρας, το ΣΥΔΙΣΑ και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να φέρει τα πολύ χαμηλά ποσοστά Ανακυκλώσιμου Υλικού, που σήμερα επεξεργάζεται το Κέντρο, στα επίπεδα τουλάχιστον της προηγούμενης περιόδου, των παραγόμενων Αστικών Αποβλήτων.
Με την εμπειρία και τη γνώση της προηγούμενης περιόδου και μέσα από ένα ολοκληρωμένο εξωστρεφές πρόγραμμα και πάνω από όλα σε συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών, η εταιρεία φιλοδοξεί να πετύχει τους στόχους της.
Σε μια δύσκολη περίοδο για την Κέρκυρα, στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, μια ισχυρή συμμαχία όλων των δυνάμεων της τοπικής κοινωνίας, είναι η πρώτη κ αναγκαία συνθήκη προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της ανακύκλωσης τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.
Η αύξηση του ποσοστού του ανακυκλώσιμου υλικού, είναι γνωστό ότι αποτελεί το πρώτο και βασικότερο ίσως βήμα, στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη σχεδίων ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.
Σ αυτό το πλαίσιο η εταιρεία RecyclingWorks και βάση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου η υπολειτουργούσα σήμερα σε επίπεδο νομού Ανακύκλωση να λειτουργήσει με όρους και προυποθέσεις όπως αυτές ορίζονται τόσο σε Εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο.