Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ερώτηση ΚΚΕ προς τον Υπ. Εσωτερικών για τα ΜΑΤ στη Λευκίμμη

ΜΑΤ
14 Ιουλίου 2018 / 06:15

Οι βουλευτές Νίκος Μωραΐτης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Θανάσης Παφίλης ζητούν από την κυβέρνηση να απομακρύνει άμεσα τις δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ

ΑΘΗΝΑ. Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κατέθεσαν οι βουλευτές τού ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Θανάσης Παφίλης για τη συνεχιζόμενη παρουσία ισχυρής δύναμης των ΜΑΤ στη Λευκίμμη Κέρκυρας

Το κείμενο της ερώτησης

Από τα ξημερώματα της 26ης Ιουνίου 2018 και παρά την – περί του αντιθέτου – διαβεβαίωση του Δημάρχου Κερκυραίων το προηγούμενο ακριβώς βράδυ, η περιοχή της Λευκίμμης Κέρκυρας έχει κατακλυστεί από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), μετατρέποντας την κωμόπολη αυτή σε πολιορκημένη περιοχή. Γίνεται λόγος για 13 διμοιρίες των ΜΑΤ και απροσδιόριστο αριθμό ανδρών της ΟΠΚΕ που εναλλάσσονται σε τακτά χρονικά διαστήματα με νέες δυνάμεις από την ηπειρωτική χώρα.

Η κατάσταση, πρώτα και κύρια για τα εργατικά – λαϊκά στρώματα που ζουν στην περιοχή, αλλά και για το σύνολο των λαϊκών οικογενειών του νησιού, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ μιας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (όπως ακριβώς και όλες οι προηγούμενες) ανακάλυψαν τον εχθρό του λαού (!) στο πρόσωπο του ίδιου του λαού και έστειλαν έναν ολόκληρο στρατό του κατασταλτικού τους μηχανισμού για να τον καταπνίξουν!

Ειδικά για τους κατοίκους της Λευκίμμης – κάποιοι εκ των οποίων έχουν τα ΜΑΤ σχεδόν μέσα στις αυλές τους καθημερινά – υπάρχουν περιπτώσεις όπου ακόμα και για να φτάσουν σπίτι τους πρέπει να δείξουν την αστυνομική τους ταυτότητα στους αστυνομικούς, ενώ άλλοι, αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, προσεγγίζουν τις επιχειρήσεις τους με τη συνοδεία ΜΑΤ, άλλοι αγρότες καλούνται να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκίμμης ότι έχουν χωράφι κοντά στον ΧΥΤΑ για να πάρουν άδεια και να πάνε στο χωράφι τους.

Η αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική κεφαλαίου – κυβέρνησης – ΕΕ αλλά και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων που έχουν στον πυρήνα της πολιτικής τους την επιχειρηματικότητα – ανταγωνιστικότητα, έχει ανάγκη την καταστολή προκειμένου να υλοποιηθεί με γοργούς ρυθμούς, τόσο την ωμή παρέμβαση των κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών, όσο και τη συγκαλυμμένη εργοδοτική τρομοκράτηση, την παρακρατική αλλά και οπορτουνιστική αποπροσανατολιστική τακτική.

Η παρουσία και μόνο των ΜΑΤ στην περιοχή είναι προκλητική, ευθύνεται για τη δημιουργία των όποιων επεισοδίων έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα, αποτελούν αφορμή για το ξεδίπλωμα προβοκατσιών σε βάρος του εργατικού – λαϊκού κινήματος.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να φύγουν τώρα από την περιοχή της Λευκίμμης αλλά και ολόκληρη την Κέρκυρα, όλες οι δυνάμεις των ΜΑΤ και τις ΟΠΚΕ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
1. Αν σκοπεύει η κυβέρνηση να απομακρύνει άμεσα τις δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ από τη Λευκίμμη και την Κέρκυρα.
2. Θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην εξεύρεση νέου ή νέων χώρων για την εναπόθεση των σκουπιδιών;