Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο και ασθενείς, ο Π. Λαφαζάνης

Λαφαζάνης
13 Ιουλίου 2018 / 17:27

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Παν. Λαφαζάνης, με τον Στεφ. Σαμοΐλη, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και συναντήθηκαν με ασθενείς και προσωπικό (διοικητικό, ιατρικό, νοσηλευτικό).

Ο Γραμματέας του ΠΣ της ΛΑ.Ε συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των εργαζομένων και συζήτησαν εκτενώς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημοσία Υγεία και το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, και την πολιτική, οικονομική και κοινωνική επικαιρότητα.
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι επέστησαν την προσοχή στην υποστελεχωση του νοσοκομείου, επισημαινοντας τις δραματικές και τραγικές ελλείψεις. Όπως ανέφεραν, το ιατρικό προσωπικό αντιμετωπίζει έλλειψη σε ποσοστό της τάξης του 40% και το νοσηλευτικό 60% αντίστοιχα! Και σαν να μην έφτανε αυτό, το 1/3 του ιατρικού προσωπικού είναι επικουρικοί ιατροί ενώ οι ελλείψεις εκτείνονται και στην υλικοτεχνική υποδομή, όπου για παράδειγμα, ο αξονικός τομογράφος υπολειτουργει, δυσκολευοντας το διαγνωστικό έργο του προσωπικού και την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εδώ. Αντίθετα, σοβαρότατο πρόβλημα εμφανίζεται και στις ειδικότητες. Για παράδειγμα, το Νοσοκομείο Κέρκυρας δεν διαθέτει νευρολόγο ιατρό. Ως εκ τούτου, το πρόβλημα επεκτείνεται και στις εφημερίες.
Γλαφυρό παράδειγμα, αθροιστικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, πέραν των ιατρικών και νοσηλευτικών αναγκών, και ως αποτέλεσμα της εφαρμογής των μνηνονιακων πολιτικών στον χώρο της Δημόσιας Υγείας, είναι πως στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, δεν υπάρχει καν προσωπικό στην είσοδο του νοσοκομείου (θυρωρείο)!