Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νήσων, Π. Κουρουμπλής για την λειψυδρία στο Μαθράκι: Προς το παρόν ασχολούμαστε μόνον με το Αιγαίο!

Διαπόντια
13 Ιουλίου 2018 / 14:54

ΠΕΙΡΑΙΑΣ. Αναρμοδιότητα για την έλλειψη νερού στο Μαθράκι, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλής, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ, Στ. Γιαννάκη, που υποβλήθηκε σε συνεργασία με τον Στ. Γκίκα.

Συγκεκριμένα ο υπουργός απαντά «... Προς το παρόν, η Διεύθυνση Μελετών, Έργων, Φυσικών Πόρων και Ενέργειας της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής δραστηριοποιείται στον χώρο του Αιγαίου και, ως εκ τούτου, δεν είναι αρμόδια για την επίλυση του προβλήματος της λειψυδρίας στο νησί Μαθράκι της Κέρκυρας. 
Παρά ταύτα στην ίδια απάντηση επισημαίνεται ότι «...την τρέχουσα περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επέκτασης των εκτελεστικών αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (Γ.Γ.ΑΙ.Ν.Π.) σε όλα τα νησιά της Ελληνικής Επικράτειας, πλην της νήσου Κρήτης».
Σχολιάζοντας την απάντηση ο Στ. Γκίκας επισημαίνει σε ανακοίνωσή του «Αφενός δεν υπάρχουν Έλληνες νησιώτες και Ελληνικά νησιά δύο ταχυτήτων, αφετέρου, ο ίδιος ο Υφυπουργός αρμόδιος για την Νησιωτική Πολιτική, είχε υποσχεθεί την εγκατάσταση αφαλατωτή στο Μαθράκι και μάλιστα μέχρι το τέλος Μαΐου του 2018. Τα Διαπόντια νησιά με την τεράστια εθνική και γεωπολιτική αξία, κοντεύουν να μείνουν έρημα, ακριβώς από τέτοιες ανάλγητες συμπεριφορές από πλευράς Πολιτείας...».