Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέο συλλαλητήριο το Σάββατο στη Λευκίμμη

ΜΑΤ
12 Ιουλίου 2018 / 09:27

ΛΕΥΚΙΜΜΗ (ΚΕΡΚΥΡΑ). Η συγκέντρωση του κόσμου θα γίνει ώρα 8:00 μμ στη Λευκίμμη (Ριγγλάδες, πλατεία Αγίων Πάντων) με προορισμό τον Περιφερειακό Λευκίμμης (διασταύρωση- λιμάνι)

Το κάλεσμα

Το Κίνημα Λευκίμμης ενάντια στην λειτουργία του παράνομου ΧΥΤΑ καλεί όλους τους Λευκιμμιώτες και κάθε  πολίτη της Κέρκυρας το Σάββατο 14 Ιουλίου 2018 και ώρα 8:00 μμ σε νέο συλλαλητήριο. Η συγκέντρωση του κόσμου θα γίνει στη Λευκίμμη (Ριγγλάδες, πλατεία Αγίων Πάντων) και όλοι μαζί θα ακολουθήσουμε πορεία μέσα από το χωριό καλώντας όλους τους Λευκιμμιώτες να ακολουθήσουν και να καταλήξουμε στον Περιφερειακό Λευκίμμης (διασταύρωση- λιμάνι).
Φτάνοντας στον περιφερειακό θα ζητήσουμε από τον υπεύθυνο αξιωματικό της αστυνομίας ν’ ανοίξει άμεσα ο περιφερειακός Λευκίμμης που για 20 περίπου μέρες παραμένει κλειστός από τις κατοχικές δυνάμεις πληγώνοντας ηθικά τους Λευκιμμιώτες και καταστρέφοντας οικονομικά τον τόπο μας, επειδή ο περιφερειακός οδηγεί στην τουριστική ζώνη του Κάβου και στο Λιμάνι της Λευκίμμης.
Να υπενθυμίσουμε ότι η διάβαση πλέον γίνεται από παρακείμενο αγροτικό δρόμο.
Πιστεύουμε ότι η αστυνομία θα έχει ήδη ανοίξει τον δρόμο πριν φτάσει το συλλαλητήριο στην διασταύρωση και ο δρόμος θα παραμείνει για πάντα ανοιχτός.
Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε σαν τοπική κοινωνία τους λόγους που η αστυνομία κρατάει αυτό το κομμάτι του περιφερειακού κλειστό όλο το 24ώρο εφόσον η διέλευση των δεμάτων γίνετε συγκεκριμένη ώρα. Η θέση του ΧΥΤΑ Λευκίμμης είναι μακριά από τον περιφερειακό και συνεπώς δεν δικαιολογείται ο αποκλεισμός του.  
Κίνημα Λευκίμμης-ενάντια στοv ΧΥΤΑ

Τα έκτροπα της Κυριακής 

Σε δελτίο τύπου το Κίνημα Λευκίμμης αναφέρει «To Κίνημα Λευκίμμης ενάντια στον ΧΥΤΑ και ο Πολιτιστικός-Περιβαλλοντολογικός Σύλλογος «Αλεύχιμον» για ακόμα μια φορά καταδικάζουμε κάθε βίαιη πράξη απ’ όπου κι αν προέρχεται και ειδικότερα όταν αυτή βάζει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Ο Σύλλογος και το Κίνημα περιφρούρησαν με επιτυχία το μεγαλειώδες σε όγκο συλλαλητήριο, ώστε αυτό να έχει ειρηνική κατάληξη. Αυτό το γνωρίζουν και οι ίδιοι οι επικεφαλείς της Αστυνομίας που βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου.
Όσα έκτροπα έγιναν, αυτά συνέβησαν μετά το πέρας του συλλαλητηρίου.

Ο Πολιτιστικός-Περιβαλλοντολογικός Σύλλογος «Αλεύχιμον» και το Κίνημα Λευκίμμης διοργανώνει νέο συλλαλητήριο και για ακόμη μια φορά θα το περιφρουρήσουμε, ώστε και αυτό να έχει ειρηνικό αποτέλεσμα. Στόχος μας είναι να ζητήσουμε από την αστυνομία και την πολιτεία να επανεξετάσει το θέμα του κλεισίματος του περιφερειακού Λευκίμμης και της παρουσίας μονάδων ΜΑΤ, γεγονός που δεν ωφελεί πουθενά και πληγώνει τόσο ηθικά όσο και οικονομικά τους κάτοικους της Λευκίμμης. Η παρουσία των μονάδων ΜΑΤ δημιουργεί προκλήσεις απέναντι στους κατοίκους της Λευκίμμης με αποτέλεσμα να υπάρχουν αντιδράσεις από την πλευρά τους που εμείς σαν Κίνημα δεν μπορούμε να ελέγξουμε».