Οι λόγοι της παραίτησης της Μ. Κοντομάρη από την προεδρία του Αλεύχιμμου

Νέο συλλαλητήριο το Σάββατο, με αίτημα να διακοπεί η λειτουργία του ΧΥΤΑ και να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ απ΄ την Λευκίμμη.

12
Ιουλίου / 2018

ΛΕΥΚΙΜΜΗ (ΚΕΡΚΥΡΑ). Την παραίτηση της υπέβαλε το βράδυ της Τετάρτης, η Μαρία Κοντομάρη από την θέση της Προέδρου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτιστικού Συλλόγου Λευκίμμης "Αλεύχιμον". Μπορεί η ίδια να μην έχει ανακοινώσει προς τα ΜΜΕ τους λόγους της παραίτησης εντούτοις στη δραματική ανοικτή συνεδρίαση ανέφερε λεπτομερώς κάποια πράγματα.
Σύμφωνα με παριστάμενους στην συνεδρίαση, η Μ. Κοντομάρη επεσήμανε τις παράλληλες κινήσεις, που οργανώνονται στην Λευκίμμη για τον ίδιο σκοπό. Κινήσεις που δεν προσέρχονται σε συνεννόηση, όπως τουλάχιστον υπήρξε παλαιότερα με την ύπαρξη του Συντονιστικού, προκαλώντας σύγχυση αλλά και αντίροπες συμπεριφορές.
Η αδυναμία συντονισμού φάνηκε και κατά το πρόσφατο, μεγάλο συλλαλητήριο, που οι διαφορετικές απόψεις για το πως θα έπρεπε να κινηθεί, ξεπεράστηκαν μετά από δυο ώρες παραμονής στο σταυροδρόμι.
Επισημαίνεται ότι έχουν ήδη συγκροτηθεί άλλες παράλληλες κινήσεις όπως είναι η «Λαϊκή Συνέλευση για την Λευκίμμη» αλλά κι εκείνη του ΠΑΜΕ, που οργανώνουν τη δράση τους ανεξάρτητα από το Αλεύχιμμο.
Πάντως στην ανοικτή συνεδρίαση της Τετάρτης, το συμβούλιο δεν προχώρησε στην αντικατάσταση της Μ. Κοντομάρη, άλλωστε κάτι τέτοιο δεν ήταν και τόσο εύκολο, υπό τις επικρατούσες συνθήκες. Αποφασίστηκε όμως η οργάνωση νέου συλλαλητηρίου κατά της λειτουργίας του ΧΥΤΑ και με αίτημα την απομάκρυνση των ΜΑΤ, το Σάββατο 14.7.18.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ