Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σενάρια για ανακατατάξεις στην Α1 της ΕΠΣΚ

Τοπικά πρωταθλήματα
11 Ιουλίου 2018 / 16:05
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έτσι όπως έχει γίνει η Α1, με κάποιες ομάδες να έχουν προϋπολογισμούς που θα ζήλευαν και ομάδες της Γ΄ Εθνικής, τα σωματεία

που οικονομικά δεν μπορούν να συναγωνιστούν τις μεταγραφικές κινήσεις και τα μπάτζετ, σκέφτονται να μη δηλώσουν συμμετοχή στην Α1 αν και εκεί είναι η θέση τους.
Κανείς δε θέλει να είναι ο φτωχός συγγενής που θα παλεύει με νύχια και με δόντια για να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες του πρωταθλήματος και πιθανόν να προτιμήσει να παίξει στην Α της ΕΠΣΚ. Ένας βασικός λόγος είναι ότι δεν υπάρχουν δυνατότητες για μεταγραφές, αφού δυστυχώς οι μετακινήσεις στο κερκυραϊκό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο «στοιχίζο7υν» πλέον και τα «οδοιπορικά» είναι ανεβασμένα. Υπάρχει όμως και μια δεύτερη σκέψη, το να παίξουν τα νεαρά παιδιά του χωριού και των ακαδημιών, έστω και αν ποιοτικά δύσκολα στέκονται στην Α1, κυρίως λόγω εμπειρίας και ηλικίας. Άλλωστε αυτός είναι ουσιαστικά και ο ρόλος του ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου και όχι να ξοδεύει δεκάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο για να αποκτά κάποιους ποδοσφαιριστές για μια σεζόν που θα βοηθήσουν να μείνει στην μεγαλύτερη κατηγορία της ΕΠΣΚ. Και έχουν απόλυτο δίκιο, καθαρή και τίμια σκέψη. Όχι ότι κακώς κάνουν κάποιοι που έχουν δυνατότητα να ενισχύσουν τις ομάδες τους και να κυνηγήσουν το όνειρο της Γ΄ Εθνικής κάνουν λάθος. Όμως υπάρχουν και εδώ κατηγορίες παραγόντων και ομάδων, οικονομικά πιο εύρωστων ή «φτωχών».
Η σκέψη δυο ομάδων της Α1 να μη δηλώσουν συμμετοχή και να παίξουν στην Α έχει θορυβήσει κάποιους. Τα Δ.Σ. των δυο αυτών ομάδων που βρίσκονται στη Μέση Κέρκυρα η μια και προς το Νότο η άλλη, θεωρούν ότι δύσκολα θα σταθούν στην Α1 και με δεδομένο την παράταση κατάθεσης δήλωσης συμμετοχής στο πρωτάθλημα που έδωσε η ΕΠΣΚ, έχουν δέκα μέρες ακόμη να αποφασίσουν. Αν έστω και μία δεν δηλώσει Α1, ο Όλυμπος θα πάρει τη θέση της. Αν μάλιστα έχουμε και τις δυο να μη δηλώνουν Α1, τότε η επόμενη ομάδα είναι η ΑΕ Φαιάκων που θα μπορεί να πάρει τη θέση.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια