Για την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου μίλησε ο ΝΑΟΚ με τον Παν. Κουρουμπλή (photos)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με σκάφος του λιμενικού έφθασε το μεσημέρι στο λιμάνι της Κέρκυρας ο Υπουργός Ναυτιλίας.

07
Ιουλίου / 2018

Τον Υπουργό υποδέχτηκαν στο λιμάνι οι Βουλευτές Φωτεινή Βάκη και Κώστας Παυλίδης, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αλέκος Μιχαλάς καθώς και ο Πρόεδρος του ΟΛΚΕ Σπύρος Στεφανίδης.

«Τα ιστορικά και δημιουργικά σωματεία όπως ο ΝΑΟΚ δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται σαν εμπορικοί ανταγωνιστές και αυτό να δυσχεραίνει το αθλητικό τους έργο». Αυτό αποκόμισε η αντιπροσωπεία της διοίκησης τους ΝΑΟΚ που συναντήθηκε το μεσημέρι με τον Υπουργό Ναυτλίας. Ο Υπουργός επανέλαβε τις γνωστές διαβεβαιώσεις, ότι δηλαδή ο αποχαρακτηρισμός και εντέλει η απόδοση του παραλιακού μετώπου της πόλης στο Δήμο θα γίνει το συντομότερο δυνατόν κατά τα υπεσχημένα. Ο ΝΑΟΚ ελπίζει σε μια επόμενη φάση στη σύναψη μιας σχέσης με τον Δήμο που θα επαναφέρει την λειτουργία των εγκαταστάσεών του κατά τα ειωθότα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Χθες στους Παξούς

Ο Π. Κορουμπλής επισκέφθηκε χθές το νησί των Παξών και των Αντιπάξων. Συναντήθηκε με τον δήμαρχο Παξών κ.Σπύρο Βλαχόπουλο και τον τ.αντιδήμαρχο κ.Γιώργο Λύχνο στους Αντίπαξους και ενημερώθηκε για τα προβλήματα των νησιών, ενώ επισκέφτηκε και τον Λιμενικό Σταθμό του νησιού, όπου ενημερώθηκε για τα τρέχοντα ζητήματα λειτουργίας του επίσης παραδόθηκε στο   τοπικό Λ.Σ νέο μεγαλύτερο και πιο γρήγορο σκάφος περιπολίας.

Κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο, ο Υπουργός τόνισε τη σημασία που έχει η συνεργασία των θεσμικών φορέων ανεξαρτήτως πολιτικής και ιδεολογικής τοποθέτησης και επεσήμανε την αλλαγή που προωθείτε ώστε πλέον το Υπουργείο να χρηματοδοτεί έργα –μελέτες και στα νησιά του Ιονίου όχι μόνον σε εκείνα του Αιγαίου κάτι που ισχύει σήμερα ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα του Δήμου Παξών που βρίσκει υποστηρικτές  όλους τους δήμους του Ιονίου, ο υπουργός ανέπτυξε επίσης τις αλλαγές στον νόμο 2571 που αφορά στην προσβασιμότητα στις ακτές (παράνομες προβλήτες κ.α) κάτι που θα λύση πολλά προβλήματα που ταλαιπωρούν τους νησιώτες

Ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Βλαχόπουλος ανέπτυξε τα προβλήματα των μικρών νησιών κάνοντας ειδική αναφορά στην προσβασιμότητα στις παραλίες π.χ προβλήτες, αγκυροβόλια ενώ τέθηκε και το πρόβλημα του δικτύου της ύδρευσης για το  νησί  των Αντιπάξων καθώς και τον διαποντίων νήσων από τον τ.αντιδήμαρχο κ Γιώργο Λύχνο.

Τον υπουργό συνόδευε ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος κος Σταμάτης Ράπτης.