Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φεστιβάλ του ΕΣΥΝ: Ολοκληρώθηκε το νεανικό αθλητικό και πολιτιστικό ταξίδι του (photos)

ΕΣΥΝ
07 Ιουλίου 2018 / 10:50

Με κεντρικό σύνθημα φέτος «Δεν είναι ελευθερία να ψάχνεις τη φυγή. Σκέψου - Ονειρέψου – Πάλεψε»

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Με την παράσταση του έργου του Μπρεχτ «Τρόμος και αθλιότητα του 3ου Ράιχ»  ανεβασμένο από την θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Νυμφών και υπό τη σκηνοθετική επίβλεψη της Ελένης Ξάνθου ολοκληρώθηκε την Τρίτη 3 Ιουλίου το 13ο φεστιβάλ του παραρτήματος Κέρκυρας του ΕΣΥΝ. Ήταν μια υπέροχη παράσταση γεμάτη από επίκαιρα μηνύματα τα οποία αναδείχθηκαν μοναδικά από τα παιδιά που αποτελούν το νεανικό θεατρικό σχήμα. Μία παράσταση που πρόσφερε ένα ποιοτικό φινάλε στο γεμάτο και πλούσιο «ταξίδι» του φεστιβάλ.
Οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του φεστιβάλ του ΕΣΥΝ έγιναν,  όπως κάθε χρόνο,  με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών (26 Ιουνίου) και με κεντρικό σύνθημα φέτος «Δεν είναι ελευθερία να ψάχνεις τη φυγή. Σκέψου - Ονειρέψου – Πάλεψε». Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν συνολικά 9 αθλητικές και θεατρικές δράσεις σε όλο το νησί.

Στο «τιμόνι» αυτού του «ταξιδιού» το ΕΣΥΝ είχε ως ουσιαστικούς βοηθούς δεκάδες αθλητικούς,  πολιτιστικούς,  εργατικούς και κοινωνικούς φορείς που το στήριξαν πολύμορφα ενώ συμμετείχαν ενεργά 10 ποδοσφαιρικές ακαδημίες ( ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ,  ΟΦΑΜ,  ΟΛΥΜΠΟΣ,  ΟΡΦΕΑΣ,  ΡΟΜΑ,  ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΙΑΠΑΔΩΝ,  ΠΑΟ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ,  ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΚΑΡΟΥΣΑΔΩΝ,  ΔΙΑΣ ΚΑΣΣΙΩΠΗΣ,  ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΥΜΦΩΝ),  3 χορευτικά συγκροτήματα (ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΥΜΦΩΝ,  KINISIS,  DANCING AKADEMY), 1 ομάδα χάντμπολ (ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΟΣ) και 5 θεατρικά σχήματα (1ου ΛΥΚΕΙΟΥ,  3ου ΛΥΚΕΙΟΥ, 4ου ΛΥΚΕΙΟΥ/7ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, ΛΑΟΔΑΜΑ και ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΥΜΦΩΝ).

«Ταξιδιώτες» του φεστιβάλ ήταν 600 περίπου παιδιά που συμμετείχαν ενεργά στις εκδηλώσεις παίζοντας ποδόσφαιρο (350), χορεύοντας (75), συμμετέχοντας σε θεατρικά σχήματα (100) και παίζοντας χάντμπολ (75). «Συνταξιδιώτες» υπήρξαν χιλιάδες πολίτες (περίπου 5000), κυρίως γονείς και κηδεμόνες,  που παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις και επιβράβευσαν τις προσπάθειες των παιδιών.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του ΕΣΥΝ αναδείχθηκαν, για μία ακόμη χρονιά, ερασιτεχνικές πρωτοβουλίες που οδηγούν τη νεολαία στην ουσία της ζωής και λειτουργούν ως ασπίδα προστασίας και πρόληψης απέναντι στις εξαρτησιογόνες ουσίες. Μέσα από αυτές το παράρτημα Κέρκυρας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών κάλεσε το λαό, ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, να κάνουν τη μόνη ελεύθερη επιλογή: να διαλέξουν τη διεκδίκηση ενάντια στην παραίτηση, να στοχεύσουν στις κοινωνικές αιτίες που οδηγούν τους νέους στα ναρκωτικά, να γίνουν πρωταγωνιστές της ζωής, μακριά από τη λογική της παραίτησης που οδηγεί στη φυγή από την πραγματικότητα και τις εξαρτήσεις.
 
 
 Ο πρόεδρος                           Η γραμματέας
 Κώστας Ρούσσινος                 Έφη Κάντα
 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ