Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μεγάλη αύξηση της κίνησης και τον Ιούνιο από το κερκυραϊκό αεροδρόμιο!

αεροδρόμιο
06 Ιουλίου 2018 / 16:32

Εντυπωσιάζει και το άθροισμα της κίνησης του πρώτου εξαμήνου του 2018, δηλ. πριν την περίοδο αιχμής του κερκυραϊκού καλοκαιριού, που ξεπερνάει το 1 εκ. (σ.σ. άθροισμα αφίξεων και αναχωρήσεων)!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εξακολουθεί να καταγράφεται αλματώδης αύξηση των αφίξεων στο αεροδρόμιο Ι. Καποδίστριας και τον Ιούνιο. Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία της Fraport Greece, οι αφιξοαναχωρήσεις διεθνών πτήσεων στο κερκυραϊκό αεροδρόμιο αυξήθηκαν τον Ιούνιο κατά 18,8% σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο. Αύξηση παρουσιάζει και η κίνηση των πτήσεων εσωτερικού (6,7%), τόσο που η συνολική επίδοση των αφιξοαναχωρήσεων τον φετινό Ιούνιο κυμαίνεται στο +18%. Εντυπωσιάζει και το άθροισμα της κίνησης του πρώτου εξαμήνου του 2018, δηλ. πριν την περίοδο αιχμής του κερκυραϊκού καλοκαιριού, που ξεπερνάει το 1 εκ. (σ.σ. άθροισμα αφίξεων και αναχωρήσεων)!
Όσον αφορά στην κίνηση ανά εθνικότητα εξακολουθούν περισσότεροι οι προερχόμενοι από τη Βρετανία, ακολουθούμενοι από τους Γερμανούς και τους Πολωνούς. Οι Ιταλοί καταγράφονται στην τέταρτη θέση της αεροπορικής κίνησης. Σημειώνεται ότι μόλις 1300 αφίξεις καταγράφηκαν transit, δηλ. διερχόμενοι από το Ι. Καποδίστριας.

Δείτε εδώ τις αφίξεις ανά μήνα και συνολικά

Δείτε εδώ την κίνηση Ιουνίου 2018 ανά χώρα προέλευσης