Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σωματείο με διευθυντικά στελέχη της Ikos, ρελάνς στον Σύνδεσμο ξενοδοχοϋπαλλήλων!

ξενοδοχοϋπάλληλοι
04 Ιουλίου 2018 / 16:14

Την σύσταση σωματείου με τις ευλογίες της εργοδοσίας και υποψήφιους διευθυντικά στελέχη της Ikos, καταγγέλλει ο Σύνδεσμος ξενοδοχοϋπαλλήλων.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο πρόεδρος Στ. Πελάης κα συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, στο μεταξύ, κατέφυγαν ξανά στην Εισαγγελέα, προκειμένου να μπορούν να επισκέπτονται τους εργαζόμενους, τα μέλη του επιχειρησιακού σωματείου που δημιουργήθηκε πρόσφατα με πρωτοβουλία του Συνδέσμου. Το ‘’Σωματείο Εργαζομένων στο ξενοδοχείο IKOS DASSIA’’ με έδρα την Κέρκυρα πραγματοποίησε τις εκλογές του την 1η Ιούλη, και ανέδειξε την διοίκηση αποτελούμενη από τους: Κυπριώτη Σπύρο Πρόεδρος, Αλεξίου Κώστα Αντιπρόεδρο, Μιχαήλ Νίκο Γενικό Γραμματέα, Καρτσακλή Ζωή Αναπληρώτρια Γραμματέα, Μπάλα Μαρία Εφορο, Παγιάτη Ευαγγελία Ταμία και Μουμούρη Σοφία Μέλος - Υπεύθυνη Αλληλεγγύης.
 
Συνδικαλισμός και ιεραρχία
 
Με ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος καταγγέλλει ότι την επόμενη κιόλας ημέρα της κοινοποίησης στον εργοδότη της ίδρυσης του σωματείου, στελέχη του εργοδότη συνέλεξαν με κάθε τρόπο υπογραφές για την ίδρυση άλλου σωματείου με την επωνυμία ‘’IKOS SANI -IKOS HOTEL MANAGMENT’’ με έδρα τον Πολύγυρο Χαλκιδικής, το οποίο μετά από λίγες ημέρες προκήρυξε και αυτό εκλογές στο ξενοδοχείο της Δασιάς για τις 2 και 3 Ιούλη.
Στις 29 και 30 Ιούνη στελέχη τμημάτων του ξενοδοχείου συγκέντρωσαν τους εργαζόμενους των τμημάτων τους και ευθέως τους υπέδειξαν να μην ψηφίσουν στις εκλογές του εργατικού σωματείου , αλλά στις εκλογές του σωματείου που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία στελεχών της επιχείρησης στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. 
Εν τω μεταξύ είχε ανακοινωθεί και το ψηφοδέλτιο των υποψηφιοτήτων που θα έπαιρναν μέρος στις εκλογές αυτές, το οποίο απαρτίζονταν μόνο από διευθυντικά στελέχη των τμημάτων. 
Πιο συγκεκριμένα από το ξενοδοχείο της Κέρκυρας ήταν υποψήφιοι: 
Δύο διευθυντές εστιατορίων, η διευθύντρια υποδοχής, η διευθύντρια δημοσίων σχέσεων πελατών, ο διευθυντής αποθήκης και τροφοδοσίας , ο διευθυντής ενός εκ των μπαρ, μια προϊσταμένη ορόφων, η αρχιπροϊσταμένη ορόφων, η διευθύντρια του Room Service , ο διευθυντής συντήρησης του ξενοδοχείου και ο Sou Chef. 
Αυτοί ήταν οι μόνοι υποψήφιοι του σωματείου της Χαλκιδικής για το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.
Την 1η Ιουλίου αφίχθησαν στην Κέρκυρα δύο μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ και 3 μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Ξενοδοχοϋπαλλήλων, όλοι μέλη της ΠΑΣΚΕ, φιλοξενούμενοι άπαντες του ξενοδόχου επί τριήμερο, προκειμένου να ‘’στηρίξουν’’ με την παρουσία τους τις εκλογές παρωδία των διευθυντικών στελεχών του ομίλου ΙΚΟΣ.
 Στην παρέα προστέθηκαν εντός του ξενοδοχείου και οι εκπρόσωποι της ψευδεπίγραφης πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας.
 Όλοι οι παραπάνω δεν μίλησαν με τους εργαζόμενους, ούτε για τους εξαντλητικούς ρυθμούς εργασίας, ούτε για τα ρεπό και τις υπερωρίες που εργάζονται και δεν πληρώνονται οι εργαζόμενοι , ούτε για τις παραιτήσεις των εργαζομένων , ούτε για τον αυταρχισμό και τα καψόνια, ούτε για τις κάμερες και τον παράνομο έλεγχο στις τσάντες, ούτε για τα γενικότερα προβλήματα των εργαζομένων. 
Απολάμβαναν την φιλοξενία του εργοδότη και δεν ασχολήθηκαν ούτε με το κάλεσμα των εργαζομένων για να ψηφίσουν στις εκλογές παρωδία, γιατί απλούστατα το ρόλο αυτό τον είχαν αναλάβει αποκλειστικά τα διευθυντικά στελέχη της επιχείρησης, όπου αξιοποιώντας την ‘’πειθώ’’ της ιεραρχίας, έπαιρναν έναν-έναν τους εργαζόμενους εν ώρα εργασίας και τους έστελναν δίπλα στην ρεσεψιόν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, για να ασκήσουν το ‘’εκλογικό τους δικαίωμα’’, ψηφίζοντας ως εκπροσώπους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους , αυτούς που επιβάλλουν την παραβίαση των δικαιωμάτων, δηλαδή τα διευθυντικά στελέχη που ήταν οι μόνοι υποψήφιοι.